Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam cezasına geçmişten bugüne karşı olduklarını söyledi.
CHP İl Teşkilatı yaşanan darbe girişimi sonrası basın açıklaması düzenledi. CHP Bilecik İl Başkanlığında düzenlenen açıklamaya, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Bilecik Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil ve çok sayıda partili katıldı.
Burada konuşan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, darbe girişimini lanetledi. Tüzün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi, tarihi boyunca asker sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine ve vesayete şiddetli bir şekilde karşı çıkmıştır. Bundan sonra da karşı çıkmaya devam edecektir. Bu anlayış içerisinde CHP, parlamenter demokrasimize karşı gerçekleştirilen darbe girişimine ilk dakikadan itibaren tavır koymuştur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olayın ilk anında açıklama yaparken, milletvekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne koşmuştur. Bütün partilerin ortak tavır alması ve Yüce ulusumuzun gösterdiği demokratik direnme hakkı darbe girişimini başarısızlıkla sonuçlanmasında en büyük rolü oynamıştır. Bizim inancımız şudur ki sandıkla gelen, sandıkla gider. Milletin oyuyla gelen, milletin oyuyla gider. Amacımız cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak. Darbenin başarısız kılınmasında tüm baskılara rağmen özgür ve bağımsız kalmaya direnen medyanın rolünü de takdir etmek boynumuzun borcudur. Bu noktadan sonra darbecilerin hesap vermesi ve öncelikle toplumun normalleşmesinin sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesi için başta bütün siyasi partiler olmak üzere hepimize büyük görev düşmektedir. Darbeci cunta mensupları bütün işbirlikçileri ile tarihinde olmayan bir şekilde milletine ateş açmasını, kayıtsız şartsız milletin egemenliğinin adresi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bomba atmasının hesabını elbette ama elbette vereceklerdir" dedi.
"Geçmişten bugüne idam cezasına karşıyız"
Basın açıklamasının ardından soruları yanıtlayan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idamla ilgili bir kararı gelirse imzalarım sözlerine karşılık CHP’nin tutumu nedir?” sorusuna, "Böyle bir değişiklik gündeme geldiğinde ona bakacağız, gerekeni yapacağız. Ancak geçmişten bugüne kadar biz idam cezasına karşıyız" cevabını verdi.