CHP Milletvekili Gaye Usluer, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun partileri için 'dinsiz' nitelemesinde bulunduğu iddialarına tepki gösterdi. “Talihsiz bir açıklama” diyen Usluer, “Sayın Halaçoğlu’nun özür dilemesini bekliyoruz. Türkiye’deki tüm seçmen bekliyor özür dilemesini” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmede bulundu. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun CHP’ye yönelik 'dinsiz' nitelendirmesinde bulunduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Usluer, “Talihsiz bir açıklama. Sayın Halaçoğlu hem profesör kimliğiyle hem ikinci dönem sanıyorum parlamentoda, parlamentoda tecrübeli milletvekili kimliğiyle bu söylemde bulunması toplumu bölücü, kamplaştırıcı, ötekileştirici ve altında başka hamasi düşüncelerin olduğu bir söylemdir. Son derece yakışıksız.” dedi. Gaye Usluer, “Bununla ilgili zaten biz CHP olarak açıklamamızı yaptık. “Sayın Halaçoğlu’nun özür dilemesini bekliyoruz. Türkiye’deki tüm seçmen bekliyor özür dilemesini. Aynı zamanda da MHP üst kurulların Sayın Halaçoğlu için gerekeni yapmasını bekliyoruz. Dileriz, yaparlar.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE, ÖFKE SİYASETİNDEN USANDI’

Çinli zannedilerek dövülmek istenen Koreli turistlere yönelik açıklamaların sorulması üzerine Gaye Usluer, Türkiye’nin öfke siyasetinden, etnisite ve inanç açısından sınıflandırılmaktan usandığını anlattı. Usluer herkesin 7 Haziran seçim sonuçlarından gereken dersleri alması gerektiğini üzerinde durdu.

‘BONZAİ KULLANIMI BİR SALGINDIR’

Öte yandan Eskişehir’de son 15 gün içinde 2 gencin sentetik uyuşturucudan hayatını kaybetmesi üzerine Meclis’te düzenlediği basın toplantısında bonzai konusuna değinen CHP’li Gaye Usluer, bonzai kullanımın Türkiye’de ilk defa 201 yılında Eskişehir’de tespit edildiğini söyledi. 2013 yılında ilk yasal düzenlemelerin yapıldığını anlatan Usluer, AK Parti hükümetin uyuşturucu ile mücadelede etkisiz kaldığını ifade etti. Geçtiğimiz dönem hükümete uyuşturucu ile mücadele konusunda 33 soru önergesinin verildiğini hükümetin bunlardan ancak 5’ine cevap verdiğini anlattı. Usluer, “Hepimiz aynı gemide seyahat ediyoruz. Bonzai’ye salt bir uyuşturucu kullanımı gözüyle bakmak doğru değildir. Tıp kökenli bir milletvekili olarak diyorum ki, bonzai kullanımı aslında bir salgındır. Gemideki bir salgın kontrol edilmezse hepimizi etkileyecektir.” şeklinde konuştu.