Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi (PM) ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “Şehitler üzerinden, terör üzerinden iktidar arayışında olanlara yazıklar olsun.” dedi. Usluer, Cumhurbaşkanı'nın muhtarlarla Saray’daki toplantılarını ise, “Adı muhtarlarla toplantı ama aslı ‘güvenli miting'. Açılacak yer, atılacak temel kalmayınca, eh üstüne güvenlik sorunu da eklenince saraydan naklen miting. İşin kolayı mı?” ifadesini kullandı.

CHP’li Prof. Dr. Usluer, şehitler ve terör üzerinden siyaset yapan AK Parti iktidarını isim vermeden eleştirdi. Twitter hesabından açıklama yapan CHP’li Usluer, “Şehitler üzerinden, terör üzerinden iktidar arayışında olanlara yazıklar olsun.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray’da muhtarlarla sık sık toplantı yapmasını da eleştiren Usluer, bu durumu ‘güvenli miting’ olarak değerlendirdi. Usluer, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Saray'da muhtarlar toplantısına tam gaz devam ediyor. Adı muhtarlarla toplantı ama aslı 'ulusa sesleniş', ‘güvenli miting. Açılacak yer, atılacak temel kalmayınca, eh üstüne güvenlik sorunu da eklenince saraydan naklen miting. İşin kolayı mı?”

Cumhurbaşkanının ‘7 Haziran’da aldattınız’ açıklamasına ise Usluer, “Cumhurbaşkanı '7 Haziran'da aldattınız, 1 Kasım'da millet izin vermeyecek' demiş. 1 Kasım'da millet dur diyecek, yeter diyecek de kime?” ifadesini kullandı.