Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, TBMM’deki dokunulmazlık oylamasına ilişkin, CHP, Genel Başkanın verdiği talimat üzerine gerekli oyunu kullanmıştır. Kesinlikle AKP kanadında ciddi derecede yaklaşık 80-90 fire verilmiştir dedi.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının nikahına katılmasını eleştirerek, “Tüm Türkiye şehitlerine gözyaşı dökerken, Genelkurmay Başkanı Sayın Cumhurbaşkanı’nın kızının düğününe nikah şahidi olarak katılmıştır. Bu nasıl bir vicdandır? Kendi şehitlerinin acısında olması gereken Genelkurmay Başkanı, nikah şahitliği yapıp, Ankara’dan kalkıp İstanbul’a gitmiştir. Tarihte bir ilk yaşanmıştır” dedi.
Meclis Genel Kurulu’nda dün görüşülen ve oylaması yapılan dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinde CHP’nin fire verdiği iddialarına ilişkin olarak Yalım, "Yaklaşık 2 hafta önceki AKP’nin içinde bulunduğu Başbakan’ın zorla istifa ettirilmesinden sonra Başbakana yakın olan milletvekillerinin oy kullanırken farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. CHP, Genel Başkanın verdiği talimat üzerine gerekli oyunu kullanmıştır. Kesinlikle AKP kanadında ciddi derecede yaklaşık 80-90 fire verilmiştir” diye konuştu.
Partili cumhurbaşkanına yönelik bir soru üzerine ise Yalım, “Türkiye parlamenter sistemle yönetiliyor. Bunun arkasında olduğumuzu söylüyoruz. Cumhurbaşkanı 330’u yakalayıp bunu halkın iradesine gönderirse halkımıza gerekli anlatımlarda bulunacağız. Tabi ki dokunulmazlığı kaldırmayla ilgili oyumuz pozitif olacak” dedi.