Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Saray’da kurulan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) benzeri bir yapıyı Meclis gündemine taşıdı. Yarkadaş, “Saray’ın Başbakanlık'tan habersiz olarak bakanlıklarla doğrudan temas kurduğu doğru mudur?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakanlık bünyesinde hizmet veren Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) benzeri bir yapının Cumhurbaşkanı'nın ikamet ettiği Saray’da da kurulduğu ve Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı’nın, kurumlara 'Sizlerle doğrudan yazışacağımız bir e-posta adresini bize bildirin' şeklinde bir yazı gönderdiği iddialarını TBMM’ye taşıdı. Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Saray’ın Başbakanlık'tan habersiz olarak bakanlıklarla doğrudan temas kurduğu doğru mudur?

Saray’da 21 kişilik ekibin kurulduğu ve bu ekibin çeşitli bölgeleri ziyaret ettiği doğru mudur?

Saray gelen talepleri neden Başbakanlığa değil de Başbakanlığı aradan çıkartarak ilgili Bakanlıklara yönlendirmektedir? Bu Bakanlıklara yapılan bir doğrudan müdahale midir?"