Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, son günlerde Türkiye’de yaşanan terör olaylarıyla ilgili yetkililere sert tepki gösterdi. Yüksel, “Ülkeyi erken seçime sürüklemek için mi bunlar? Müstafi Fidan, müstafi bakanlar ve müstafi hükümet kanlı ellerinizi çekin üstümüzden. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başı olan Fidan siyasi rant peşinde dolanıyor.” dedi.

CHP’li Yüksel yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’da şehit edilen polislerimizin toprağı kurumadan, yeni şehit haberleri aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı polisimize acil şifalar diliyorum.” dedi. “Bir yandan IŞİD vuruyor, bir yandan PKK vuruyor, gencecik fidanlarımızı bir hiç uğruna kaybediyoruz fakat Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başı olan Fidan siyasi rant peşinde dolanıyor.” diyen CHP’li Yüksel, şunları kaydetti: “Dönün ve bir bakın. 13 yıllık ayrımcılık, senden bendencilik, kin ve düşmanlık politikalarınız yüzünden, siyasi hesaplarınız yüzünden gencecik fidanlarımız yitip gidiyor. Hala ne yüzle çıkıp kınama mesajları yayınlıyor, güven ve istikrardan söz ediyorsunuz? Yıllardır halkı kandırdığınız ‘çözüm süreci’ yalanından da, kirli hesaplarınızdan da bıktık.”

YETER ARTIK

“Dünya üzerinde insan canından daha önemli ne var?” diye soran Yüksel, “ Bu saldırılar neyin ve kimin hesabı? Ülkeyi erken seçime sürüklemek için mi bunlar? Müstafi Fidan, müstafi bakanlar ve müstafi hükümet kanlı ellerinizi çekin üstümüzden. Daha fazla acı yaşamadan, sinsi hesaplarınızı bir kenara bırakın. Lanet olsun hesaplarınıza da, yönetme sevdanıza da. Yitirdiğimiz canların hesabını kim, nasıl verecek?” ifadelerini kullandı.

Yüksel, şöyle devam etti: “Suruç’taki, Şanlıurfa’daki ve Diyarbakır’daki saldırıların tek elden yönetildiği, halkı panik ve iç savaşa sürüklemek için yapıldığı ortaya çıkarsa ve bu elin Fidan’a ait olduğu belirtilirse, ne ben ne de yüce Türk halkı şaşırmayacak. Kirli hesaplarınız aşikâr, bunlar yanınıza kalmayacak. Faşizm ve terör akıttığı bu kanda boğulacak.”