Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) hukukçu Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Koza İpek Medya Grubu'na hukuksuz kayyum atanması ile ilgili olarak, “Sadece bir diktatörün, sadece sarayın emrine amade basın yaratılmaya çalışılıyor.” dedi. Yüksel, “Çok korkuyorlar. Korkan insan zalimleşir, zulüm yapar. Bugün Koza İpek Medya Grubu'na yapılan operasyon mayyum atanması, korkularının ne seviyeye geldiğini gösteriyor. Aykırı hiçbir sese tahammülleri yok. Bugün Koza İpek’e yapılan operasyon artık bardağın taşma noktasıdır.” diye konuştu.

CHP’li Yüksel, medyaya yapılan sansür ve kısıtlamalarının işin aslında hukuki boyutundan çok psikolojik boyutunun çok önemli olduğunu söyledi. “Ben acıyorum. Acıdığım AKP'nin hunharca üstüne gittiği kurumlar değil. Ben AKP’yi çok acıyorum.” diyen Yüksel, şöyle devam etti: “Çünkü son zamanlarda yaptıkları zorbalıkları görüyoruz ki, çok korkuyorlar. Korkan insan zalimleşir, zulüm yapar. Bugün Koza İpek Medya Grubu'na yapılan operasyon kayyum atanması dahi, korkularının ne seviyeye geldiğini gösteriyor. Aykırı hiçbir sese tahammülleri yok. Biz ne diyoruz, seçim bildirgemizde ‘basın özgür olmalı? Basın çoğulcu olmalıdır. Her ses temsil edilmelidir.’ Fakat AKP tek ses çıkmasını tercih ediyor. Bugün Koza İpek’e yapılan operasyon artık bardağın taşma noktasıdır.”

Koza İpek Medya Grubu'na yapılanları, “Daha önce yapılan operasyonlarda başlangıcı bugün bitirmek istiyorlar.” diye tanımlayan CHP Milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: “Kendi yandaş medyalarından reklam müdürleri, kendilerine biat edecek insanlar kayyum olarak atayarak orada muhalif sesler susturulmaya çalışılıyor. Türkiye çok karanlık günlere götürülmek isteniyor. Sadece bir diktatörün, sadece sarayın emrine amade basın yaratılmaya çalışılıyor. Bu konuyla ilgili üzgünüz ama işin iyi kısmı da şu. 1 Kasım’da sonra üç beş gün sonra bir seçim var. Bunlar gidiyorlar, biz geliyoruz. Biz geldiğimiz zaman bize en sert şekliyle eleştiren basın dahil hakkını savunacağız.”