CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile 7 partili, AK Partili 4 eski bakanla ilgili il teşkilat binasına astıkları pankartlarla ilgili yargılandıkları davadan berat etti.

Kayseri'de 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarıyla ilgili AK Parti'nin 4 eski bakanı ile ilgili pankart açtıkları iddiasıyla CHP’liler hakkında dava açılmıştı. Davada, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez, gençlik kolları üyeleri Deniz Can Demir, Onur Karabulut, Emeç Aksoy Parlak, Halil Can Öz, Seçkin Akıncı ve Ahmet Nazif Yüce hakkında, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in fotoğraflarının ve bazı yazıların olduğu pankart asarak, hakaret suçu işledikleri iddia edilmişti. Kayseri 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada, bütün CHP’li yöneticiler hakkında berat kararı çıktı.

Mahkeme heyeti, kararında tüm sanıklar hakkında, ‘ifade özgürlüğü kapsamında olması, şahısların ve eleştirenlerin siyasi kişiler olması doğrultusunda, siyasi kişiler arasındaki bu tür diyalogların suç unsuru oluşturmayacağı kanaatiyle' ifadesine yer verdi.