CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasına tepki için başlattığı siyah kurdele kampanyasını Adalar’da partililere anlattı. Toplantıya katılanlar, kayyum kararını alkışlarla protesto etti.

CHP Adalar İlçe Örgütü’nün düzenlediği kahvaltılı toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar İlçe Başkanı Hıdır Delipınar, CHP Kadın Kolları üyelerinin de bulunduğu 350 kişi katıldı. Toplantıda CHP örgütü İpek Medya grubuna yapılan hukuksuz uygulamaya sert tepki gösterdi. Uzun süre el koymaya alkışla protestoyla tepki gösteren CHP’liler, daha sonra sansüre ve baskıya karşı siyah kurdele taktı.

Siyah kurdeleleri temsili olarak Barış Yarkadaş, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ve Adalar İlçe Başkanı Hıdır Delipınar’a taktı. CHP seçim standlarında da siyah kurdeleli protestolarını sürdüreceklerini ifade eden partililere daha sonra Barış Yarkadaş bir konuşma yaptı. Yarkadaş konuşmasında şu ifadelerde bulundu: "Açıkça söylüyorum; dün gece TV yayınlarında da söyledim. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da ifade etti. Bu kanallara el konuşması gayri meşrudur, hukuk dışıdır, keyfidir. Ve bu kanallara el konularak Anayasal suç işlenmiştir. Çünkü bir kanal el konulabilmesi yada bir yayın organının susturulabilmesi için ancak ve ancak mahkeme kararı gerekmektedir.

Sulh Ceza Hakimlikleri mahkeme değildir. Bu bağlamda yapılan işlemin hiçbir karşılığı yoktur. Ve şimdi bu hukuk dışı uygulamayı buradan alkışlarla protesto edelim ve kaçak saraydaki zat’a ‘sana teslim olmayacağız’ diyelim. Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla CHP Medyaya Baskıları İzleme Komisyonu olarak, tamamen gazetecilerden oluşan milletvekili gurubumuzla bir kampanya başlattık ve bu kampanyayı Adalar’dan başlatıyoruz. Yakalarımıza siyah kurdele taktık, bu siyah kurdele kaç saraydaki zat’ın ve AKP iktidarının hukuksuz girişimlerine karşı bir protestodur, toplumda bir farkındalık yaratmak, işlerin kötüye gittiğini göstermek için bu siyah kurdeleleri taktık.”