CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, iktidar medyasında Sümeyye Erdoğan hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak Ankara, İstanbul ve İzmir’de eşzamanlı eyleme hazırlandıklarını söyledi.
Eylem ile ilgili yazılı açıklama yapan İrfan İnanç Yıldız "Kurdukları kirli ittifakları unutup CHP üzerinden Sümeyye Erdoğan'a mağduriyet yaratarak Sümeyye Erdoğan'ın milletvekilliği yolunu açmak isteyen AKP'nin ve onun yandaş havuz medyasının partimiz üzerine kurguladığı bu yalan ve iftira oyununu bozmak için hesap soracağız. Özgür, bağımsız ve ilerici medyanın nasıl olması gerektiğini bizzat onlara kendi kurumlarının önünde anlatacağız. Ali İsmail'in ve hayatını kaybeden arkadaşlarımızın soruşturmaları aylar sonra açılırken, Berkin'in dosyası hala bulunamazken savcılar nasıl oluyor da jet hızıyla soruşturma açabiliyor. Tüm bu kirli mekanizmayı deşifre etmek, kamuoyuna gerçekleri anlatmak için İstanbul, Ankara ve İzmir de gençlik örgütlerimiz yarın eş zamanlı basın açıklaması düzenleyeceğiz." dedi.

Yıldız, Ankara’daki eylemin Balgat’taki Turkuvaz Medya, İstanbul’daki Yenibosna Türkmedya binası, İzmir’de ise Cumhuriyet Meydanı Garanti Bankası üst katındaki Star gazetesi önünde saat 12.00 ile 13.30 arasında gerçekleştirileceğini bildirdi.