CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sona erdi. Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı 10 maddelik manifestoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edeceği öğrenildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyareti öncesinde topladığı MYK sona erdi. Toplantı sonrası bir grup gazeteciye bilgi veren CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP MYK’sında Kılıçdaroğlu’nun MYK üyelerine Külliye ziyaretiyle bilgi verdiğini kaydetti. Sındır, HDP’nin davet edilmemesiyle ilgili de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Başbakana kaygılarını ilettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da HDP’nin Külliye’ye davet edilmemesi konusundaki üzüntüsünü dile getireceğini söyleyen Sındır, "Genel Başkan ülkemiz açısından doğru olmadığını da ifade ediyor. Cumhuriyetin ve demokrasinin ilkeleri üzerinden seçimle gelmiş meşru bir siyasi partinin genel başkanının aynı amaçla 15 Temmuz gecesi ve sonrası ortak bildiriye imza atmış bir parti olarak bu sürecin içerisinde doğrudan olması gerektiğini ifade edecek" dedi.
Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun Taksim’de açıkladığı manifestoda yer alan kaygılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ifade edeceğini kaydeden Genel Sekreter Sındır, Kılıçdaroğlu’nun dün Taksim Meydanı’ndaki "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitinginde açıkladığı 10 maddelik Taksim Manifestosu’nun da Cumhurbaşkanına takdim edileceğini ifade etti. CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ’kaçak saray’ diye eleştirmesinin hatırlatılması üzerine ise Sındır, Türkiye’nin olağanüstü koşullardan geçtiğini belirterek, kaçak saray mevzusunun bir kenara bırakılarak ülkenin temel meseleleri konusunda bir toplantı gerçekleşeceğini bildirdi.