MHP Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu yoktur açıklamalarını değerlendirdi. Çözüm sürecinin PKK’nın prestij, AKP’nin seçim kazanma süreci haline dönüştürülme süreci olduğunu savunan Çirkin, "Cumhurbaşkanı söylediğine kendi inanıyorsa bu tedaviye muhtaç bir durumdur. Yani günümüz Türkiyesinde iletişimin bu kadar yaygın olduğu bir Türkiye’de dönüp seçimler yaklaşınca birden bire kürt sorunu denen bir şey yoktur kardeşim demek tedaviye muhtaç bir durum olsa gerek. Yok eğer tedaviye muhtaç bir durum değilse ahlaki bir zafiyetin ortaya çıkmasıdır." dedi.

MHP Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Seferberlik Tetkik Kurumu ile ilgili bilgilerin alınıp savcılara teslim edildiğini belirten Çirkin, "Niçin teslim ediliyor. Sayın Özel paşa bunun teslim edilmeme gerekçesi olarak İlker Başbuğ döneminde bu belgelerin kasaya kilitlenme gerekçesini niçin gösteremiyor. Ondan sonrada devletin sırları ortaya açılıp saçılıyor işporta malzemesi oluyor. Süleyman Şah türbesini koruyamayarak Süleyman Şah’ın cenazesini sırtlayıp kaçıran zihniyet yine bu özel kuvvetler seferberlik dairesi soruşturması başladığında 22 dairenin Özel paşa tarafından kapatılarak 22 dairenin 16’sının kapatılarak bir Süleyman şah türbesi örneğinin daha yaşandığını görüyoruz. Bunlar neden kapatıldı. Bunlar vatan savunması için gerekli kurumlar.ve gerekli bölgelerde kurulmuş. Ne yapıyorsunuz Diyarbakır, Ankara İstanbul, Hatay’da bırakıyorsunuz. Diğerlerini kapatırken bunları açık bırakıyorsunuz. Bunların açık bırakılma gerekçesi diğerlerinin kapatılmasına engel değil midir?" diye konuştu.

Çirkin basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Süleyman Şah türbesinin bulunduğu toprağın PYD’nin eline geçtiği haberleri medyada yer aldı bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Çirkin, "Süleyman Şah türbesi zaten PYD’nin hakim olduğu bölgeye bir gecekondu misali yapılıyor. Zaten PYD’nin elindeydi, PYD(nin bayrakları altında türbe inşaatına başlandı. Davutoğlu’nun şöyle bir ifadesi var. ‘Vatan topraklarını nakletmek.’ Diyor Süleyman Şah türbesi operasyonu için. Nakliyeci bir mantıkla vatan savunmasının yapıldığını görüyoruz. Bundan sonra Süleyman Şah türbesi AKP iktidarları olduğu müddetçe turistlik seyahatine devam edecektir." cevabını verdi.

"Medya da iktidara yakın kişilerin sınavsız ve usulsüz üniversitelere geçtiğine dair iddialar yer aldı. Ne söyleyeceksiniz?" sorusuna Çirkin, "Kamuya personel alımı ile ilgili her şeyin çivisi çıkmış. İktidar bir şekilde hem yakınlarına hem de bağlılarına taraftarlarına ve yandaşlarına kamuda personel alımı noktasında yüzbinlerce iş bekleyen ve namusu ile imtihana giren ve devletin namusuna güvenen gençlerin ızdırabına ve mağduriyetine rağmen bunları zaman zaman aradan dereden kaçırarak yapmaktadır. Bu AKP iktidarının alışkanlığı haline gelmiştir." diye cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu yoktur açıklamalarının sorulması üzerine Çirkin, "Kürt sorunu vardır diyen sözde Kürt sorunu için ta belediye başkanlığında rapor hazırlayan, seçimler yaklaşıncada Kürt sorunu yoktur diyen bir kafa ile karşı karşıyayız. Bu çözüm süreci başbakanın seçimlerdeki seçim kazanma süreci Bize göre çözüm süreci PKK’nın prestij AKP’nin seçim kazanma süreci haline dönüştürülmüş bir süreçtir. Cumhurbaşkanı söylediğine kendi inanıyorsa bu tedaviye muhtaç bir durumdur. Yani günümüz Türkiye’sinde iletişimin bu kadar yaygın olduğu bir Türkiye’de dönüp seçimler yaklaşınca birden bire kürt sorunu denen bir şey yoktur kardeşim demek tedaviye muhtaç bir durum olsa gerek. Yok eğer tedaviye muhtaç bir durum değilse ahlaki bir zafiyetin ortaya çıkmasıdır. Yani siyasi ahlaktan yoksun bir değerlendirmedir. Bir yandan Kürt kökenli kardeşlerimizi yıllarca istismar edeceksin, sizin anadilinizi vermediler ezdiler diye sayısız demeci var ondan sonrada hiçbir şey yokmuş gibi ne oluyor sana kardeşim cumhurbaşkanı, başbakan bakan olabiliyorsun diyeceksin bu pişkinlikten çok öte burada tarifini yapmaya terbiyemin müsaade etmediği bir siyasi ahlak meselesidir.” açıklamasında bulundu.