TBMM (AA) - Meclis Genel Kurulunda çocuklara yönelik her türlü istismar iddialarının araştırılarak, alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesi ile çözüm yollarının geliştirmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması kabul edildi.

Genel Kurulda dört partinin konuya ilişkin önergeleri birleştirilerek görüşüldü.

Bakan Yılmaz: Suç işleyen cezasını en ağır şekilde görmeli
Görüşmelerde hükümet adına söz alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Tabii ki yargı son sözü söyleyecek ama toplumsal anlamda duruma baktığımız zaman bir suçla karşı karşıyayız. Ve bu suçu işleyen suçlular var. Kim yaparsa yapsın, hangi kesimden, camiadan olursa olsun suç işleyen cezasını en ağır şekilde görmeli." ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, konuşmasında şunları kaydetti:

"Maalesef ülkemizde de dünyada da ne kadar tedbir alırsanız alın bazı müessif hadiseler yaşanabiliyor. Önemli olan bu gerçekleri görüp gerekli bütün tedbirleri almak, çok boyutlu bir şekilde bu hadiseleri önümüze koyup alınması gereken tedbirler konusunda yeni fikirler geliştirmek."

"Tüm Meclis olarak bu işe sahip çıkılması anlamlı"

Bu sorunun yakıcı olduğunu, ertelenebilecek, ihmal edilebilecek bir konu olmadığını, bu nedenle her türlü çalışmanın en hızlı şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Cevdet Yılmaz, "Dört grubun önergelerinin birleştirilerek, tüm Meclis olarak bu işe sahip çıkılmasının ayrı bir anlamı olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu aslında toplumumuza vereceğimiz çok güzel bir mesaj. Bu konularda siyaset olmaz, istismar edilmez." dedi.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, komisyon kurulması oybirliğiyle kabul edildi. Komisyon, 15 milletvekilinden oluşacak ve 3 ay süreyle çalışacak.