CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

"Zonguldak'ta 8 okul ve dershane baskın düzenleyen terörle mücadele ekipleri, Ereğli'de 3-5 yaşındaki çocukların gittiği kreşte de geniş güvenlik önlemleri alarak arama yapmıştır." diyen Erdem, şu soruları sordu:

1. İktidarınız döneminde kaç kreş baskını gerçekleştirilmiştir?

2. Hangi terör örgütüne yönelik bir soruşturma neticesinde bahsi geçen baskın yapılmıştır? Baskına kaç emniyet mensubu katılmıştır? Bu baskında terör örgütünün kreş yapılanması sorumlusu yakalanmış mıdır? Baskın sırasında çocukların herhangi bir direnişiyle karşılaşılmış mıdır?

3. Kreşte bulunan çocukların üzerinde terör örgütüne ait kaç bomba ve mühimmat ele geçirilmiştir? Arama sonucu hangi delillere el konulmuştur? Haberlerde yer alan “yapıştırıcı” ve “makarnalarla” bomba yapıldığı iddiaları doğru mudur?

4. Kreşte kreş lobisine ait iktidarınızı yıkmaya yönelik herhangi bir darbe veya eylem planı belgesi bulunmuş mudur?

5. Kreşte bulunan öğretmen ve çocuklara “terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlaması çerçevesinde bir dava açılacak mıdır?

6. Kreşte bulunan çocukların yaşları dikkate alındığında, örgüt üyesi çocukların cezalandırılması için 3-5 arası çocuklar için ceza infaz kurumları açılacak mıdır?

7. Dersanelerden sonra paralel kreşlerin de kapatılması için herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?