TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu devrettiği çocuk Meclis Başkanı’nın isteği de yine çocukça oldu. Tuğrulhan Şehidoğlu isimli çocuk, “Sınıfımdaki arkadaşlarım Pursaklar için park yapılmasını ve o parkların korunmasını istiyorlar. Yapılan parkların çoğu kırık dökük oluyor veya çoğu pis oluyor.” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında öğrencilerden oluşan heyeti TBMM’de kabul etti. Çiçek, burada temsili olarak başkanlığı Tuğrulhan Şehidoğlu isimli bir öğrenciye devretti. 7 Haziran seçimlerinden sonra Meclis’e gelemeyecek isimlerden olan Cemil Çiçek, toplantıya torunlarıyla geldi.

Cemil Çiçek, kısa bir açılış konuşmasının ardından mazbatasını vererek başkanlığı genç öğrenciye teslim etti. Ardından, çocuk TBMM Başkanı gazetecilerin sorularını cevapladı. Ancak önce bir şart koştu ve “Bana siyasi sorular sormayın” dedi. Kendisine önce geçtiğimiz dönemde Meclis’te yaşanan kavgalar sorulan Şehidoğlu, “Bugün 23 Nisan lütfen onunla ilgili sorular sorun.” dedi. Cemil Çiçek de gazetecilere “Manşet çıkaramazsınız” diye seslendi.

Seçme yaşının 18 olmasına ilişkin ne düşündüğü sorulan çocuk TBMM Başkanı, "Uymayabilir. Çünkü 18 yaşındaki bir çocuğun veya büyüğün aklı tam oturmamıştır." diye yanıt verdi. Yeni Anayasa'da çocuklar için ne olması gerektiği sorulan Şehidoğlu, şu cevabı verdi: “Daha çok oyun alanı olmalı. Park sayısının arttırılması gerekir. Çocuklar için özel polisler tutulmalı. Çünkü ülkemizde çocuklara yönelik suçlar çok yüksek.”

Ardından bir gazeteci, “Ülkemizde son dönemde yaşanan olaylarda çok fazla çocuk öldü. Konuya ilişkin ne dersiniz?” diye sordu. Genç TBMM Başkanı, “Nasıl desem, onların ölüm tarihi gelmiş diyeyim. Zamanı gelince biz de öleceğiz. Allah rahmet eylesin.” şeklinde konuştu. Araya giren Meclis Başkanı Çiçek, “Biz de öleceğiz de ama yine de çocuk yaşta ölmesinler. Üzücü ölümler olmasın.” ifadelerini kullandı. Şehidoğlu da ardından "Evet. Hayatını yaşamadan ölmesin bari.” dedi.

Cemil Çiçek, toplantıya torunları Rana, Ayşe, Cemil Mehmet ve Elif Mina ile birlikte geldi. Bir gazeteci, dedesinin nasıl olduğunu sorması üzerine en büyük torunu Rana, “Bence çok iyi bir dede.” cevabını verdi. Ardından Cemil Çiçek 9 aylık olan en küçük torunu Elif Mina’yı bir süre kucağına aldı. Elif Rana’nın masa üzerindeki eşyalarla oynaması üzerine Çiçek, “Çevik kuvvet bile zapt edemez.” esprisi yaptı.

Cemil Çiçek, son olarak, “Bizden istediğiniz birşey var mı başkan?” diye sordu. Çocuk TBMM Başkanı’nın isteği ise çocukça oldu: “Aslında benim kendi sınıfımdaki arkadaşlarım Pursaklar için park yapılmasını ve o parkların korunmasını istiyorlar. Yapılan parkların çoğu kırık dökük oluyor veya çoğu pis oluyor.” dedi.

Çiçek ise araya girerek, “Onları sağlam yapıyorlar da sonra kullanmayı bilemiyoruz herhalde kırıyorlar değil mi? Yoksa kırık yapmıyorlardır. Demek ki bir de yapılanı korumak lazım. Yapalım yaptıralım hem de yapılmış olanları korumamız gerekiyor. Aksi takdirde sizden sonra gelenler yeteri kadar istifade edemez kırıldığı zaman.” dedi. Çiçek, ardından çocuklarla fotoğraf çektirdi.