Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'da inşaatı tamamlanmayan hastane ve stadın açılışını yaptığını açıkladı. O tarihlerde çekilen fotoğrafları basınla paylaşan Kaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik ve Aksu belediyelerinin 2014'te bazı ihalelerde yolsuzluk yaptığını iddia etti. Serik Belediyesi Denetim Raporu'nu da açıklayan Kaya, raporda Soma'da hayatını kaybeden madenciler için okutulan mevlidin yemek faturasında çeşitli yemeklerin ikram edildiğinin belirtildiği, ancak sadece lokma tatlısı dağıtıldığı bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partilerin 7 Haziran seçim propagandasına paralel olarak gerçekleştirdiği açılış törenleriyle ilgili 'skandal' iddiası ortaya atıldı. MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya'nın ortaya attığı iddiaya göre; Erdoğan, 26 Mayıs'ta Antalya'da açılışını yapıp hizmete soktuğu yatırımlardan olan yeni stat ve hastane söz konusu tarihte henüz inşaat halindeydi. 26 Mayıs'ta çekilen fotoğrafları basınla paylaşan Kaya, "Arkalarına, tarafsız kalacağına dair milletin kürsüsünde 'şeref ve namus' yemini eden Cumhurbaşkanı'nı aldılar ve meydan meydan gezdirip oy istediler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla çalışmalar yaptılar. Babalarının kesesinden yapmış gibi gösterdiler. Yarım yamalak çalışmaları sanki bitmiş gibi göstererek Türk milletini kandırdılar. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı hala devam etmekte olan, koltukları bile takılmamış stadyumu bitmiş gibi gösterip açılışını yaptılar. İnşaatı devam etmesine rağmen Kepez’deki devlet hastanesinin açılışını yaparak halkımızı kandırdılar. Açılıştan 5 gün sonra bir gazetemiz de iktidar partisinin belediye başkanı 'Kepez Devlet Hastanesi 29 Ekim'e yetişecek' diyor. Peki bitmeyen bu hastanenin açılışını nasıl yaptınız? Şimdi sizlerin huzurunda soruyorum, açılışını yapan Cumhurbaşkanı mı yoksa Kepez Belediye Başkanı mı yalan söylüyor?" şeklinde konuştu.

'SOMA MEVLİDİ FATURASINDA IZGARA, MEYVE TABAĞI İKRAMINDA LOKMA TATLISI'

MHP Antalya İl Başkanı Kaya'nın ortaya attığı belgeyle Serik Belediyesi'nin Soma'da hayatını kaybeden 301 madenci için okuttuğu mevlidin ikram faturasında çeşit çeşit yemek ve meyveye yer verilirken, katılanlara sadece lokma tatlısı dağıttığı iddia edildi.

Kaya'nın açıkladığı Serik Belediyesi Denetim Raporu'nun ilgili kısmında şu ifadelere yer veriliyor: "Serik Belediyesi 13.05.2014 tarihinde Soma'da yaşanan kömür faciasında hayatını kaybedenlere yemekli mevlit programı organize ettiği buna karşılık belediye adına düzenlenen yemek faturasının detayları komisyonumuzun dikkatini çekmiştir. Yemek içeriği 400 çorba, 100 piliç kanat, 100 ızgara köfte, 100 piliç ızgara, 200 mevsim salata, 200 rus salata, 200 meyve tabağı, 100 kavun tabağı, 100 karpuz tabağı olarak detaylandırılmıştır. Komisyon üyelerimizin bir kısmının da katıldığı bu mevlit programına iştirak edilenlere sadece lokma tatlısı ikramı yapılmıştır. Yani fatura içeriğinde yemek kalemlerinin olmadığı bizzat gözlemlenmiştir."

Kaya, konuşmasının devamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'e de çeşitli sorular yöneltti. Kaya, belediyenin hükümet partisine yakınlığıyla bilinen iş adamlarına ihale yapmadan iş verdiğini illeri sürdü. Kaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şimdi ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanına sormak istiyorum; Sayın Türel; acaba belediye araçlarının sigortalarını ihalesi yapılmadan AKP'li olduğu kamuoyunda tescilli sadece bir iş adamının sigorta şirketine doğrudan temin yöntemi ile yaptırdınız mı yaptırmadınız mı? Antalya’da yayın yapan ve geçmiş dönem belediye başkanlığınızda da adı sizinle çok sık anılan sadece bir gazete sahibi ile bu dönemde de çalışmaya devam ediyor musunuz, etmiyor musunuz? İlgili gazeteye bugüne kadar kaç defa doğrudan temin yöntemi ile iş verdiniz?"

Kaya, görevini yapması gereken ilgili makamlardan da gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılmasını isteyerek, hakkı yenen, gasp edilen millet adına bu konuların takipçisi olacağını söyledi. Açıklamalarının bir suç duyurusu olduğunu sözlerine ekledi.