Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği’nin düzenlediği iftar programına katıldı.
Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirilen iftarın ardından bir konuşma yapan Topçu, “Dünyada nerede bir Türk, nerede bir Müslüman, nerede bir mazlum varsa bizim bir parçamızdır. Acıları acımız, sevinçleri sevincimizdir. Bayırbucak Türkmenleri bombalar altında kalırken nasıl öfkeleniyor, hüzünleniyorsak, Arakan’da bir Müslüman diri diri toprağa gömülürken de aynı duyguları yaşıyoruz. Doğu Türkistan’a hangi gözle bakıyorsak Gazze’ye de aynı gözle bakıyoruz. Bizim nihai hedefimiz fertten cemaate, cemaatten cemiyete, cemiyetten millete, milletten ümmete, ümmetten Allah’a sıçramak. Yerli düşünce mensuplarının varmak istediği nokta Allah’a sıçramaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmasında millet iradesi vurgusu yapan Topçu, “Sizler tertemiz, ak oylarınızla sandığa gidip oy veriyorsunuz, birilerini yetkili kılıyorsunuz. Mesela uzun adamı yetkili kıldığınız gibi. Adam partisinden büyük oy aldı yüzde 52. 16 tane parti karşısına dizildi. Neticede onlar aldı topu, tomarı, bölücü terör örgütü de dahil 48, Recep Tayyip Erdoğan aldı yüzde 52. İşte arkasında milletin iradesi demekle bunu kastediyorum” ifadelerini kullandı.
Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz içimizdeki bir takım gafiller gibi ‘Şam’da bizim ne işimiz var’ demeyiz. Çünkü biz biliriz ki Çanakkale’de Anadolu’dan en çok şehidi olan ilimiz Bursa 4 bin ama Şam’dan 8 bin 610 şehidimiz var. Halep’ten 6 bin 400 küsur şehidimiz var. Birileri 12 bin kilometre öteden gelip New York’un güvenliğini Şam’da arıyorsa, 95 yıl evvel benim Maraş’ım olan Şam’da ben güvenliğimi aramayacak mıyım? Bizsiz ameliyat yapamayacaklar. Azdan az gider, çoktan çok gider. Bizim 12 Eylül evvelinde çok güzel bir dörtlüğümüz vardı; ‘Kürşad’ın narasıyla indik Tanrı Dağı’ndan. Ruhumuzu kandırdık Orhun’un kaynağından. Bu kaynaktan içenin yürekleri tunç olur. Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur’ diye.”