Kocaeli Valiliği’ne nezaket ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Çanakkale’de karşımızda olanlar, yüz yıl sonra Türkiyesiz, Ankarasız bir harita belirlemek istiyor” dedi.
1864 Rusya Kafkasya Savaşı nedeniyle Anadolu topraklarına sürülen Kafkasyalıların 21 Mayıs Kefken sürgün anmaları etkinlikleri kapsamında Kocaeli’ye gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Sayın bakanımızın ülkemiz hayatında önemli katkıları vardır. Anlamlı çaba ve çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bakanımızın kendi kişiliği de değer katar bir durumdadır. Kendisini daha önceden Kocaeli’de ağırlamak istemiştik. Bugüne kısmet oldu. Ben kendisini Kocaeli’de ağlamaktan dolayı oldukça mutluyum” dedi.
“TÜRKİYESİZ, ANKARASIZ YENİ BİR HARİTA BELİRLEMEK İSTİYORLAR”
Vali Güzeloğlu’nun ardından konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Ülkemizin iki tane ciddi problemi var. Birisi bölücü terör örgütü, ikincisi medeniyet coğrafyamızda yüzyıl sonra Çanakkale’de karşımızda olanların sayısı artarak yapmaya çalıştıkları Türkiyesiz, Ankarasız yeni bir harita belirlemek. Bu iki problemler devlet ve millet olarak karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütünün arkasında 72 düvelin olduğunu biliyoruz. Devlet ve millet olarak bunu da açıklıyoruz. Bölücü terör örgütüne lojistik destekten tutunda her türlü desteği veren kimler olduğunu biliyoruz. Ne yaptıklarını hem millet hem de devlet olarak biliyoruz. Tüm bu durumu Cumhurbaşkanımız hem muhataplarımız hem de uluslararası camiada ifade edilmiştir. Dostumuz olduğunu söyleyenler en kısa zamanda terörün küresel bir bela olmaktan çıkartılmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin devletiyle milletiyle birlikte 40 yıldır süren bir mücadeleye cidden katkıda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.
“ANKARA GÜVENDE DEĞİLSE, ONLARIN BAŞKENTLERİ DE DEĞİL”
Sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, “Ankara ne kadar güvenli ise New York da o kadar güvenlidir. Paris de, Londra da o kadar güvenlidir. Ankara güvenli değil ise, onların başkentleri de güvende değildir. Bu bir küresel meseledir. Dünyanın meselesidir. Devletler ve milletlerin bu sorunu barış ve akıl içerisinde çözmeleri gerekiyor. Irak ve Suriye’de yaşananlar sonrasında Anadolu’ya sığınan 3 milyon kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Bununla ilgili bu durumun sadece Türkiye’nin bir konusu olduğu ülke içerisinde karışıklığın artacağı yönünde bazı kişiler tarafından propaganda yapılmaktadır. Bu asla mümkün değildir Bizler kadim bir devletiz. Anadolu’nun her karış toprağında Haleplilerin, Abhazyalıların, Arakanlıların haklarının olduğunu bilerek, bu şuurla bakıyoruz. Peygamber Efendimiz Mekke’den Medine’ye hicret ettikleri zaman Medine’ye nasıl bereket getirdiyseler, bugün bize misafir olan kardeşlerimiz de Anadolu’ya birlik ve bereket getireceklerdir. Bu iki mesele de devlet ve millet olarak kararlıyız. Terörle mücadele noktasında kanunların işletilmesiyle kamu içerisinde terörü sağında solunda önünde arkasında duran bütün unsurları temizlenmesinde kararlıyız” şeklinde konuştu.
“MUSTAFA KEMAL’İN PARTİSİNE OY VERENLER BU DURUMU SİNDİREMİYOR”
CHP ve HDP’nin teröre karşı olan tutumlarını da eleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, “Milletimiz tarafından teröre olan bakış açısı TBMM’de bulunan her ferdin namus borcudur. Terör örgütünün sempatizanı olan o partinin, maalesef ana muhalefet partisi ile birlikte aynı noktada buluşması bütün milletimizin vicdanını yaralamıştır. Cuma günü yapılacak olan oylamada milletimizin beklediği sonuç çıkacaktır. Milletimiz terör örgütüne yardım yataklık destek verenleri kendi meclisinden temizleyecektir. Teröre destek verenlerin kamudan da temizlenmesi gerekiyor. Çukur başında duranlar aslanlarımız tarafından yok ediliyorlar. Kamuda da aynı durum uygulanmalıdır. Gerekirse vatandaşlıktan da çıkarılmalıdırlar. Her bireyin hak ve ödevleri vardır. Ödevler yapılmıyorsa devlete millete insanımıza düşmanlık ediliyorsa çocuklarımız kastediliyorsa gereken ne varsa kamunun her alanında yapılmalıdır. Mecliste bulunanlar şunu unutmamalıdır ki onları oraya gönderen milletin kendisidir. Milletin iradesine göre davranmak mecliste bulunanların başlıca görevidir. Ana muhalefet partisinin de yer alan milletvekillerinin kendilerine oy verenlerin haklarını koruma noktasında gerekeni yapmalıdırlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiye oy verenler, mecliste durdukları yeri asla içlerine sindiremiyorlar. Ben sindiremedim” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, ziyaretin ardından programına devam etmek üzere Kocaeli Valiliğinden ayrıldı.