Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in daveti üzerine 15-17 Nisan tarihlerinde Kazakistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığından yapılan duyuruya göre; ziyaret vesilesiyle perşembe günü Erdoğan ve Nazarbayev’in eş başkanlıklarında Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin (YDSK) ikinci toplantısı düzenlenecek. İki ülkeden ilgili bakanların da katılımıyla yapılacak II. YDSK toplantısı, güncel ikili ve bölgesel konuların kapsamlı olarak ele alınmasının yanı sıra Kazakistan ile stratejik ortaklık düzeyindeki ilişkilere ivme kazandırılmasına da imkân sağlayacağı belirtildi.

Astana’da Türk-Kazak İş Forumu’na da katılacak olan Erdoğan, cuma günü Türkistan’a geçerek Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inşa ettirilen Hoca Ahmet Yesevi Camii ve Külliyesi’nin açılışını yapacak. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından tevdi edilecek fahri doktora unvanını kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgede Ahıska Türkleri’nin yerleşik olduğu bir mahalleyi de ziyaret etmesi planlandı.