Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 30 yılı aşkın bir süredir bölücü terör belasıyla başa çıkmaya çalıştığını belirterek, “Örgüt tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. 7 bin 600’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen Burgazada korvetinin denize indirilmesi ve Kınalıada korvetinin ilk kaynak törenine katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ın eşi Semiha  Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Kınalıada korvetinin saç kesimini yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar 8 gemiden oluşan MİLGEM projesinin 3. ve 4. gemilerini oluşturuyor. Başbakanlığım döneminde attığımız bu adımın neticelerini görmek mutluluk veriyor. Daha önce iki gemimizi bitirmiş, donanmamıza sunmuştuk. Bu gemilerimiz birçok tatbikatta donanmamızı temsil ettiler, göğsümüzü kabarttılar. Öncelikle iki projenin de hayırlı olmasını diliyorum. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık icra konseyinin başında başbakanımız gemi inşa mühendisi olarak bulunuyor. Çok daha seri olarak bu üretimleri yapmamız lazım. Bu imkana bu güce Türkiye sahip. Biz artık yüzde 60’la yetinemeyiz. En önemli adımlarımızdan birisi kendi gemilerimizdeki makineleri de üretmemiz suretiyle bu süreci hızlandırmamız gerekiyor” dedi.
“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KENDİ UÇAK GEMİSİNE DE SAHİP OLACAK”
“Türk Silahlı Kuvvetleri kendi uçak gemisine de sahip olacak, bunu da başaracağız” diyen Erdoğan, “Hiçbir engel yok. İnanırsanız başarırsınız, azmederseniz başarırsınız. Türkiye’nin bilhassa savunma sanayi ve askeri konularında atalete düşme, durma, duraksama lüksü yoktur. Her şeyden önce ülkemizin içinde yer aldığı stratejik coğrafya buna izin vermiyor. Artık icra konseyinin başında başbakanımız gemi inşa mühendisi olarak bulunuyor. Az önce kendisine bu süreler uzun değil mi dedim. O da aynen katıldı, uzun dedi. Artık bu süreleri 1,5 yıla indirmemiz lazım. Artık biz kendi uçak gemimizi yapacak hale geleceğiz. Türkiye kendi uçak gemisine de sahip olacak. İnanırsanız, azmederseniz başarırsınız” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin savunma sanayinde ilerlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anadolu’nun, Ortadoğu’nun tarihi okunmadan dünya tarihinin anlaşılması mümkün değildir. İçinde yer aldığımız bölge bir devletler mezarlığıdır. Güçlü olmayan nice devlet yıkılıp gitmiştir. Sadece kendilerini yenileyen vizyonu, hedefi olan milletler bu coğrafyada asırlar boyu varlıklarını korumuşlardır. Osmanlı devleti bunun en büyük örneğidir. Bir başka ifadeyi burada kullanmak istiyorum, sert güç unsurlarıyla birlikte yumuşak güç unsurlarına sahip olan devletler kalıcı izler bırakabilmiştir. Bunlardan birini diğerine tercih etmek felakete zemin hazırlamaktır. Sert güç imkanlarını hafife almak felakete zemin hazırlamaktadır. Hiçbir ülke askeri alanda güçlü olmasam da olur diyemez” diye konuştu.
"7 BİN 600 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Türkiye’nin 30 yılı aşkın bir süredir bölücü terör belasıyla başa çıkmaya çalıştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok farklı yöntemler denendi. Askeriyle, polisiyle, istihbaratçı ve korucusuyla canları pahasına teröristle mücadele etti. Son bir yıl ise bu sürecin en kritik dönemini oluşturmaktadır. 2009 yılından itibaren farklı isimlerle hayata geçirdiğimiz reformlar sorunun kaynağının terör örgütü olduğunu gösterdi. Halkımız tarihi nitelikli yatırımları tecrübe etti. Terör örgütünün ise yokluk ve yoksulluk için çalıştığı iyice anlaşıldı. Güvenlik birimlerimizin ilk günden itibaren koordinasyon ve hukuk içinde yürüttüğü operasyonlar örgüte büyük darbe vurdu. Örgüt tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. İcra edilen operasyonlar sonucunda 7 bin 600’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Askerinden polisine, istihbaratçısından korucusuna kadar destan yazan güvenlik birimlerimize tebriklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.