Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı sabaha karşı cep telefonuyla arayarak, demokrasi nöbetindeki ilçe halkına seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuzdaki darbe girişimine karşı bütün Türkiye’de olduğu gibi İznik’te de meydanlarda nöbet tutan İznik halkına cep telefonu ile seslendi. Erdoğan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı saat 03.00 sularında cep telefonuyla aradı. Sargın, görüşme esnasında cep telefonunun sesini açarken, Erdoğan, demokrasi meydanında nöbet tutanlara şöyle seslendi:
"İznikli kardeşlerime gecenin bu saatinde Ankara’dan sesleniyorum. Geceniz mübarek olsun, geleceğiniz aydınlık olsun. Sizler gecenin bu saatinde demokrasi nöbetini başarılı bir şekilde sürdürüyorsunuz. Bu nöbetleriniz hayırlara vesile olsun. Sizleri 79 milyon adına en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Gerçekten 15 Temmuz darbesi sizin bu duruşunuz ile engellendi. Sizin bu duruşunuz, yaptığımız davete milletçe icabet edişiniz, meydanları doldurmanız hiçbir şey ile izah edilemez. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir demokrasi mücadelesini verdiniz. Bir şey ispat ettiniz: Silahların gücü halkın gücünü yenemeyecek ve aşamayacaktır. Bunu ispat ettiniz. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Ve sizler hep şahadete koştunuz. Şahadet gerçekten sizler ve bizler için çok önemli bir makamdır. Bunun şuuruyla yürüdünüz. Rabbime hamd olsun, bizlere bugünleri gösterdi. Bizlere bu zaferi gösterdi. Bundan dolayı sizleri ayrıca tebrik ediyorum. Birliğiniz ve beraberliğimiz daim olsun. Hep birlikte tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyeceğiz. Bizim Rabia’mız budur. Bu yolda yürüyecek ve yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel olacak. Ve bütün bu çekilen çileler ve sıkıntılar inşallah kutlu bir doğumun müjdecisidir. Bunları unutmayın. Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Bu demokrasi nöbetinizi de tekrar tebrik ediyorum”.
Demokrasi nöbetinde bulunanlar Erdoğan sloganları atarken, Başkan Sargın, “Allah ömrünüzü uzun eylesin efendim. Sizlere çok teşekkür ediyorum" diyerek telefon konuşmasını sonlandırdı.