Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendi meselelerimizle birlikte coğrafyamızdan başlayarak umudunu bize bağlamış tüm kardeşlerimizin güvene, huzura, refaha kavuşacağı günler yakındır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Milli Tarım Projesi toplantısında konuştu. Ecdadımızın her dönemde gittiği her yerde, toprağın altını bereketli kılmanın, üzerini de mamur etmenin çabası içinde olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu şekilde geniş bir coğrafyada atılan o sevgi, dostluk, kardeşlik tohumları aradan asırlar geçse de canlılığını sürdürmektedir. Sadece biraz suya, biraz gübreye, biraz emeğe velhasıl sevgi, dostluk, kardeşlik tohumlarının yeniden yeşertilmesine ihtiyaç vardır. 14 yıldır Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya kadar kadim tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu her yerde, bu anlayış ile gönül köprüleri kurmanın çabası içindeyiz. Geçtiğimiz Cuma günü Belarus’ta Minsk Camii’nin açılışını yaptık. Oradaki kardeşlerimiz ile kucaklaştık. Ülke yetkilileri ile resmi temaslarda bulunduk. Tarihinde asla sömürgecilik utancı bulunmayan bir millet olarak gittiğimiz her yerdeki kardeşlerimize gücümüzün yettiğince yardım elimizi uzatıyor, birlikte kazanabileceğimiz projeler teklif ediyoruz” diye konuştu.
“Bu millet tarihiyle, kültürüyle, cesaretiyle, kahramanlarıyla farklı bir millettir”
Ülkemizin içinde birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek adımların atıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bunun için her türlü riski göze aldık, her türlü fedakarlığı yaptık. Biz hem kendimiz hem de tüm mağdur ve mazlumlar için bu gayretleri gösterirken, birileri de ısrarla ülkemizi terörün, çatışmanın, istikrarsızlığın ateşi ile yakmak için uğraşıyor. Terör örgütlerinin her biri başka bir koldan ama aynı amaç için saldırıyor. Kimi silahıyla, kimi fitnesiyle, kimi propaganda gücüyle ülkemize verebilecekleri en büyük zararı vermeye çalışıyor. Her birinin arkasında farklı güçlerin, ülkelerin olduğunu biliyoruz. Masa başında bu hesapları yapanlar milletimizi tanımadıkları için başka yerlerde tıkır tıkır işleyen planlarının Türkiye’de niçin boşa çıktığını anlayamıyorlar, Bilmiyorlar ki; bu millet aziz bir millet, bu millet yüce bir millet, bu millet tarihiyle, kültürüyle, cesaretiyle, kahramanlarıyla farklı bir millettir. Türkiye’yi devletlerden bir devlet sananlara, Türk milletini milletlerden bir millet gibi görenlere yanıldıklarını en son 15 Temmuz’da hep birlikte bir kez daha ispatladık.”
“Böyle bir millete kim diz çöktürebilir”
15 Temmuz gecesi, çiftçilerin göstermiş olduğu çabaya da dikkat çeken Erdoğan, “Halkımızın her kesimi ile birlikte, çiftçi kardeşlerimiz de ülkelerinin ve milletlerinin bekası söz konusu olduğunda neler yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiler. Az önce ekranda izledik. Zekaya bak zekaya. Tarlasını yaktı. Niye yaktı? F-16’lar nerede kim var bunu göremesin diye. Kardeşimiz burada. Kendisine milletim adına teşekkür ederim. Kimisi traktörüne atladı traktörü ile beraber gitti. Senin F-16’n varsa benim de traktörüm var dedi. Senin helikopterin varsa benim de kamyonum var dedi. Benim hanım kardeşlerim de boş durmadı. Baktım hanım kardeşlerim direksiyonun başına geçti kamyon sürüyor. Darbe girişimi sonrası bu kendisine zararının tazmini teklif edildiğinde, ‘biz o samanları vatan için yaktık’ diyerek milletimizin asaletini bir kez daha gösterdi. Akıncı üssünün önüne gidip darbecilerin karşısına gidip darbecilerin karşısına dikilen ve çoğu çiftçi olan Kazanlı kardeşlerimizden 9 tanesi orada şehit olmuştur. Pek çok şehrimiz de çiftçilerimiz, darbecilere katılmak isteyenlere engel olmak amacıyla, traktörleriyle birlikte kışlaların kapılarının önüne gidip saflarını belli etmiştir. Böyle bir millete kim diz çöktürebilir? Böyle bir milleti kim teslim alabilir? Bir tarafta Doğu bir tarafta Orta Anadolu. Sadece kendi içimizde bu şekilde dimdik ayakta durmakla kalmıyor, çevremizdeki dost ve kardeş toplumlara da her türlü desteği veriyoruz. Suriye’de, Irak’ta bunun için varız. Biz, ‘kendin için istediğini mümin kardeşin için de istemedikçe kâmil iman sahibi olamazsın’ ikazına uymakla mükellefiz. Kendi meselelerimizle birlikte coğrafyamızdan başlayarak umudunu bize bağlamış tüm kardeşlerimizin güvene, huzura, refaha kavuşacağı günler yakındır” açıklamasında bulundu.
“Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız”
Cumartesi günü Sakarya’da, Mardin’in Derik ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen Kaymakam ve Belediye Başkanı Muhammed Fatih Safitürk’ün cenaze törenine katıldığını hatırlatan Erdoğan, “Orada gördüğüm manzara ateş düştüğü yeri yakar misali bir yönüyle yürekleri sızlatan bir manzaraydı. Kaymakamımızın gerek babasının gerekse eşinin ve diğer yakınlarının gösterdikleri sağlam duruş ve metanet, ülkem ve milletim adına geleceğimize olan güvenimi bir kez daha güçlendirdi. Muhammed Fatih kardeşimizin şehadeti, öfkemizi ve üzüntümüzü arttırırken, aynı zamanda bölücü terör örgütü ile olan mücadele azmimizi de arttırdı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başkomutanı olarak buradan sizlerin huzurunda hükümetimize, Genelkurmay Başkanlığımıza, İçişleri Bakanlığımıza, kuvvet komutanlıklarımıza, tüm güvenlik ve istihbarat teşkilatlarımıza ve eski adıyla köy korucusu olan kardeşlerimize şu mesajı vermek istiyorum: ‘Hamdolsun. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız’” dedi.