Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçilere hitap etti.Erdoğan, Sultanahmet saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

İşte açıklamasından satır başları:

İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınıyorum. Canlı bomba saldırısında 10 kişi öldü 15 kişi yaralandı

Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.Maalesef terör eyleminde ölümüz var. Bunlar yerli, yabancı. Yarım saat, bir saat içinde açıklanacak. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu hadise, bir kez daha terör karşısında tek yürek olmamız gerektiğiniz göstermiştir. Türkiye'nin kararlı ve ilkeli duruşu devam edecektir. Bizim için adı veya kısaltması ne olursa olsun, birbirlerinden farkları yoktur. Bu bölgede faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye'dir. Çünkü Türkiye bunların hepsiyle aynı kararlılıkla mücadele yürütmektedir. 

Dünyada DAİŞ terör örgütüyle Türkiye'den daha kararlı mücadele yürüten, bizim kadar bedel ödeyen başka ülke var mı?
 
Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere terör örgütü  ve müzahir kuruluşlarının etkinliği olan yerlerde, biz de devlet olarak çok daha  güçlü bir çalışma ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Meydanı terör örgütüne,  bölücülere, yıkıcılara bırakmamalıyız.