Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası’nın faizleri düşürmemesini eleştirerek, "Bu iş böyle yürümez." diyerek Merkez Bankası yetkilileri ile oturup konuşacaklarını söyledi. Erdoğan, "Şimdi diyebilirler ha, ‘Merkez Bankası bağımsızdır’. Ben de bağımsızım." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genç İş Adamları Konfederasyonu üyelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Burada yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’na yüklendi. En büyük paraları finans sektörünün kazandığını söyleyen Erdoğan, vatandaşların mevduatları ile paradan para kazandıklarını belirtti. Yatırımcının önünü açacağı yerde finans sektörünün yatırımcının önünü kapattığını ve risk oranının reel sektöre göre çok daha düşük olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bunu görüyor. Yüksek faize de kimse ses çıkarmıyor. Sağ olsun, Merkez Bankamız da bu noktalarda hakikaten, dünyada herkes inerken bizim Merkez Bankası sağ olsun hala, olduğu yerde duruyor. İnmiyor. Düşürmüyor. Ya, neyi bekliyorsun sen? Buyur, petrol fiyatları 106 dolarlardan 45 dolara geldi. Bunun halkımıza dönüşünü, yatırımcıya dönüşünü süratle sağlamamız lazım. Ey Merkez Bankası, daha neyi bekliyorsun? Şimdi diyebilirler ha, ‘Merkez Bankası bağımsızdır’. Ben de bağımsızım. Cumhurun sesi olarak bunu yapmak, söylemek durumundayım. Gerekirse çağırıp, kendileriyle de bunu oturup konuşacağız. Bu iş böyle yürümez." diye konuştu.

"Bizim yatırım, istihdam ve üretime ihtiyacımız var. Uluslararası alanda rekabet edebilmemiz için maliyetin ucuz olması lazım." diyen Erdoğan, istihdamda sıkıntı göründüğünü kaydederek, hizmet sektöründe birçok alanların açıldığını anlattı. Yatırımların devam ettiğini, dev projelerin planlandığı şekilde ilerlediğini ifade eden Erdoğan, güçlü bir Türkiye’nin istenmediğini savundu.

Sürecek...