Eyüp Belediyesi tarafından inşası tamamlanan yeni hizmet binası ve Eyüplülere kazandırılan 13 eserin toplu açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Eyüp Belediyesi ilçeye kazandırdığı 13 eserin ve yeni belediye binasının açılışını gerçekleştirdi. Yeni belediye binası önünde düzenlenen açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet sarı, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin , Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.
"PROEJELERİMİZDE VATANDAŞLARIN RIZASI TEMEL UNSUR"
Eyüp’te hayata geçirilen projelerde vatandaşların rızasının temel belirleyici unsur olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın "Bu çerçevede değer, insan mekan ilişkisi belirleyici bir kriter olarak devam edecektir. Çünkü bizler insanın sadece üreten ve ya tüketen varlık olmadığına inanıyoruz. Değerlerle bezenmiş, nitelikli kendine ve çevresine duyarlı, ruh ve beden arasında ahengi yakalamış ,birey ve toplumlara ulaşma gayretinde olmamızın temel görevimiz olduğuna inanıyoruz" dedi.
"HER ALANA DOKUNAN HİZMET NOKTALARIMIZ HİZMETE BAŞLIYOR"
Eyüp Belediyesi’ nin vatandaşlara farklı alanlarda bir çalışmalar gerçekleştirdiğine vurgu yapan Başkan Aydın, "Göreve geldiğimizde verdiğimiz sözlere uygun olarak eğitime, gençliğe, kültür ve spora özel önem verdik. İlk defa Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzü kurduk. Türkiye’de ilk defa yüksek hızlı trenle kültür gezilerini başlattık. Gençlerimizi Balkan Coğrafyası ile buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla 20 yıldan beri milletinin teveccühünü kazanmış bir yerel yönetim anlayışının önemli bir noktasını teşhir eden Eyüp Sultan ilçemizin hizmet halkalarına bugün bir yenisi daha ekleniyor. Geleneksel mimari anlayışı ve akıllı bina ile birlikte gençlik ,engelliler, spor , yeşil alanlar, sanat ve kültür gibi hayatımızın hemen hemen her alanına dokunan hizmet noktalarımız milletimize hizmete başlıyor"ifadelerini kullandı.