Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4-9 Ekim 2015 tarihlerinde, Fransa, Belçika ve Japonya’ya birer ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak, 4 Ekim 2015 tarihinde Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek ‘Teröre Karşı Milli Birlik’ etkinliğine katılacak ve Fransa’da yaşayan vatandaşlarla bir araya gelecek.

Bunun akabinde 5-6 Ekim 2015 tarihlerinde, Belçika Kralı Philippe’in davetine icabetle, Belçika’ya bir devlet ziyareti gerçekleştirecek. Belçika ile ilişkiler açısından bir ilki teşkil edecek olan devlet ziyareti kapsamında Erdoğan, Kral Philippe ve Belçika Başbakanı Charles Michel ile resmi temaslarda bulunacak, ayrıca Brüksel’de Avrupa Birliği’nin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 6 Ekim 2015 tarihinde, Kral Philippe’le birlikte, Türkiye’nin onur konuğu olduğu Europalia Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Müteakiben, Japonya’ya da bir ziyaret gerçekleştirecek olan Erdoğan ziyaret kapsamında İmparator Akihito ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşecek ve çeşitli temaslarda bulunacak.