Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gençler sakın kula kul olmayın. Sakın makam mevki sahiplerinin önünde eğilmeyin; ister cumhurbaşkanı olsun ister başbakan olsun, ister sermaye babaları olsun, ister para babaları olsun. Bilesiniz ki rızkın sahibi olan Allah’tır. Tabii ki biz rızkımızın peşinde koşacağız, zaten koşmadan o kapılar açılmaz. Arayacağız ve bulacağız. Ama şunu bilelim ki eğilmek dalkavukluğu getirir ve bu milletin gençlerine asla dalkavukluk yakışmaz, yaraşmaz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gençleri ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan selamlama konuşmasına, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoş geldiniz. Burası benim şahsi malım değil burası sizin, milletin. Bunun üzerinde de çok spekülasyonlar yapanlar oldu.” diye başladı. Erdoğan sözlerinde tarihin bir ibret vesikası olduğuna işaret ederek, milletlerin tarihlerinden aldığı güçle yaşadığını, geleceklerini de buna göre şekillendirdiklerini anlattı. Erdoğan, “Bir milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışanların öncelikle o milletin tarihiyle ve tarihten gelen bağlarını tahrip etmeye yöneldiklerini görürüz. Bu hep böyledir. Çünkü sizin şah damarınızı ancak böyle keserler. Bunu kestikleri anda da bitersiniz, tükenirsiniz.” dedi.

Seçme ve seçilme yaşının 18’e indirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, milletvekili seçilen bir gencin bedelli askerlikte olduğu gibi milletvekilliğinin de parayla yapılabileceğini söyledi. Erdoğan, 18 yaşın seçme ve seçimle yaşının mukadder olduğunu belirterek, İstanbul'u fetheden Fatih sultan Mehmet’i örnek gösterdi.

“BU MİLLETİN GENÇLERİNE ASLA DALKAVUKLUK YAKIŞMAZ"

"Bu millet sadece rüküda eğilir, sadece secdede diz çöker.” diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Gençler sakın kula kul olmayın, sakın makam mevki sahiplerinin önünde eğilmeyin. İster cumhurbaşkanı olsun, ister başbakan olsun, ister para babaları olsun, ister sermaye olsun bilesiniz ki Rezzak-u Alem olan, rızkın sahibi olan Allah’tır. Tabii ki biz rızkımızın peşinde koşacağız, zaten koşmadan o kapılar açılmaz. Arayacağız ve bulacağız. Ama şunu bilelim ki eğilmek dalkavukluğu getirir ve bu milletin gençlerine asla dalkavukluk yakışmaz, yaraşmaz."

4 KAVRAMA DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan 4 kavramın önemine işaret ederek, “Şunu da bilmenizi istiyorum şu 4 tane kavram özellikle çok önemli; oku, düşün, uygula, takip et. Devamlı okumalısınız. Ama sadece okumak yetmez, okuduğunuzu düşünmelisiniz, tefekkür etmelisiniz. O da yetmez onu hayata uygulamalısınız, uygulamadan bir netice olmaz, sadece hafıza kayıtlarında kalır. O da yetmez, uyguladığınızın neticesi için onu takip etmelisiniz. Takip edeceksiniz ki başarıyı yakalayalım. Netice olmadıktan sonra bir anlamı var mı? Yok. İşte bu 4 kavram çok önemli. Ve sizleri bu noktada bir hassasiyetin içinde görüyorum.” tavsiyesinde bulundu.

Erdoğan konuşmasının son bölümünde gençler için yapılan çalışmalarını sıraladı, Gezi olayları ile kendilerine ve Türkiye’ye yapılmak istenenleri anlattı.