Kars'ta Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katıldığı Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi açılış törenine vatandaşlar ilgi göstermedi. Açılış töreninde Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmaması ise protokol krizine dönüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzünü döndüğü anda Erdoğan, yetkilileri teker teker yanına çağırdı. Sorun, Erdoğan konuşma yapmak için kürsüye çıktığında Azerbaycan Milli Marşı'nın okunması ile aşıldı.

Kars'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili bir araya geldi. 3 cumhurbaşkanı ilk olarak Azerbaycan tarafından yaptırılan Haydar Aliyev Anadolu Teknik Lisesi'nin açılışını yaptı.

AZERBAYCAN MİLLİ MARŞI'NIN ÇALINMASI UNUTULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katıldığı törende ilk olarak Türkiye İstiklal Marşı okundu. Ardından protokole oturmayarak Azerbaycan Milli Marşı'nı bekledi. Ancak marş okunmayınca protokol oturmak zorunda kaldı.

Erdoğan, önce protokol müdürü, ardından da protokoldeki bir kısım yetkilileri yanına çağırdı ve konuştu. Erdoğan'ın sinirli olduğu el hareketlerine yansıdı. Sorun, Erdoğan'ın kürsüye çıktığında, "Öncelikle bir protokol hatasını düzeltelim" demesi ve Azerbaycan Milli Marşı'nın çalınmasıyla aşıldı.

4 BİN KİŞİLİK ALAN DOLDURULAMADI

3 ülke cumhurbaşkanının katılmasına rağmen açılış törenine vatandaşın katılımı düşük oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada 'Kürt sorunu' konusuna değinerek, "Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır. Geri kalmışlık, ihmal edilmişlik, horgörülmüşlük sorunu vardır." dedi. Buna karşın her şeyin dört dörtlük olmadığını, bazı aksaklıkların var olduğunu aktaran Cunhurbaşkanı Erdoğan, bunların her geçen gün azaldığını söyledi.

21 Mart'taki Nevruz Bayramı'nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan başta olmak üzere Orta Asya'dan Balkanlara kadar tüm coğrafyamızın bu 5 bin yıllık ortak bayramının birliğimize, beraberliğimize, uhuvvetimize vesile olmasını diliyorum. Baharın müjdecisi olan Nevruz'un bölgemize ve tüm dünyada barışın ve huzurun habercisini can-ı gönülden arzu ediyorum." diye konuştu.

AÇILIŞA HAZIRLANAN OKULDA EĞİTİM BİR HAFTA AKSADI

Konuşmaların ardından açılışı yapılan Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nde ise bir haftadan beri eğitim alamayan öğrencilerin hafta sonu telafi eğitimi alacakları öğrenildi.

Açılış sonrası 3 ülke cumhurbaşkanı, Selim ilçesinde TANAP Projesi'nin temelini atmak için yola çıktı. TANAP ile Azerbaycan doğalgazı bu ülkeden çıkıp Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilecek.

Öte yandan bir kısım vatandaşların ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İsim vereceğiz, isim' diye bağırmaları dikkatlerden kaçmadı.