Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birilerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesine tahammül edemediklerini ve külliyeye gelmediklerini belirterek, “Varsın gelmesinler, asıl sahipleri geliyor ya bize o yeter” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Tarım Projesi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantıda konuştu. Toplantıya katılan çiftçiler toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Külliye bahçesinde toplanan çiftçilere hitap eden Erdoğan, çiftçilerin geldiği illere selam gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesini işaret ederek, “Burası 2 bin 300 kişi alıyor, keşke daha büyüğünü yapsaydık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine yönelik yapılan eleştirileri hatırlatarak, “Birileri buna da tahammül edemediler. Burada milletin evinde benim çiftçi kardeşim var. Birileri gelmek istemiyor, varsın gelmesin, asıl sahipleri geliyor ya bize o yeter” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunan binaları tanıtan ve 5 milyon cilt kitap alacak yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nin 24 saat açık olacağını söyleyen Erdoğan, “Bizim derdimiz millet. Biz milletimizle yürüdük. 15 Temmuz’da siz ’yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ dediniz. Yürüdük, yürüdünüz, Allah sizlerden razı olsun. Bu millet aziz millet, bu millet yüce millet. Bu millet 246 şehit verdi, 2 bin 194 gazi. Sadece şu Külliyenin çevresinde 29 şahidimiz, 36 gazimiz var. Şehadet makamına inanmış bir millet. İstiklal Marşı’nı iyi hazmetmiş millet. Ne diyor, ‘arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler hakkın, kim bilir belki yarın, belki yarandan da yakın.’ Siz göğsünüzü tanklara, topraklara, uçaklara siper ettiniz, Rabbim de nusretini gönderdi. Toprak bizim vazgeçilmezimiz. Topraktan geldik toprağa döneceğiz” diye konuştu.