Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çukur siyasetiyle Türkiye’yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat kapıları tüm dünyaya açtıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da yaklaşık 560 milyon TL ile 64 kamu ve belediye yatırımının toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşykanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizin Allahınız’a kurban. Sizin bu aşkınız, heyecanınız her şeye değer. Malatya, ne zaman geldiysem, hep bu coşkuyu gördüğüm yer. Malatya, enerjiye enerji katan ilimiz. Hep buradan farklı döndük. Bugün yine farklı döneceğiz ona inanıyorum. 460 trilyon olarak kamu ve belediye yatırımlarının şehrimize, tüm Malatyalı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bölgede yapılan kamu yatırımlarını da hatırlatan Erdoğan, “Allah’ıma hamdolsun. Malatya’ya hiçbir zaman eli boş gelmedik. Biz de Malatya’nın insanına tabiatına, dağına taşına mail olduğumuz için her fırsatta buraya geliyor, hem cemalinizi görüyor hem de yüreğinizin sıcaklığınızı hissediyoruz. Battal Gazi’nin torunları, hemşehrilerine hem ülkelerine, hem de kendilerine hizmet edenlere sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaretinde, Hamido’nun eşi ile de görüştüğünü anlatan Erdoğan, “Ülkesinin ve Malatya’nın birliği ve beraberliği için ortaya koymaktan çekinmeyen, refikalarını gördüm, görüştük. Hamido’yu ve birlikte katledilen aile fertlerini rahmetle anıyorum” diyerek, Malatyalı eski Cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal’ı da yad ettiğini kaydetti.
MALATYALI ŞEHİTLERİN İSİMLERİN TEK TEK SAYDI
Erdoğan, Geçtiğimiz Temmuz ayından bugünü kadar süren terör operasyonları kapsamında Malatya’nın 13 şehit verdiğini söyleyerek, şehitlerin isimlerini tek tek saydı. Erdoğan, “Bu 13 kahraman, Malazgirt, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de yaptığı gibi vatanları uğruna hayatlarını kaybettiler, şehit oldular. Malatyalı şehitlerimizin her birine rahmet, yakınlarına ve tüm Malatyalılara baş sağlığı diliyorum" diyerek, tüm şehitlerin ismini saydı.
“MALATYA’NIN KAHRAMANLARI ŞEHİTLER TEPESİNİ BOŞ BIRAKMADI”
Erdoğan, Malatya’nın kahraman evlatlarının şehitler tepesini boş bırakmadığını söyleyerek, “Malatyalı kahramanlar, içinden geçtiğimiz bu zor günler de bile şehitler tepesini boş bırakmadı. Rabbim hepsinden tüm şehitlerimizden, gazilerimizden Allah Razı olsun. Rabbim, asker, polis ve korucularımızın tamamını korusun. Ülkemizin tüm renklerini içerisinde barındırıyor. Malatya teröre karşı en net ve en sert tepkiyi veren şehitlerimizin başında geliyor. Şehit ve gazilerimiz bunun en büyük ispatıdır. Tarihine kültürüne, medeniyete saldıranlara karşı ortaya koyduğu vakur duruşla eşi bulunmaz bir şehir olduğunu bir kez daha ortaya koydu” ifadelerini kullandı.
Malatyalıların, sofrası açık, bereketli, mert ve güvenilir insanlar olduğunu vurgulayan Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi’yi işaret edecek, “Bunun için gümrüklerimizi Malatyalı bir kardeşimize emanet ettik” dedi.
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çukur siyaseti yapanlara, Türkiye’yi bölmeye parçalamaya çalışanlara inat biz kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. Şunu unutmayın, İslam dünyası, Türkiye’ye bakıyor. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, ülkemizin tamamının özellikle de Malatyalı kardeşlerimizin olduğunu biliyorum. Herkes sussa Malatyalı susmaz. Herkes ümidini kaybetse Malatyalı ümidini kaybetmez. Herkes teslim olsa, Malatyalı teslim olmaz. Çünkü Malatyalı mücadele insanıdır. Malatya ayaktaysa Türkiye ayakta demektir. Malatya dimdik ayakta. Allah birlik, beraberlik ve uhuviyetimizi daim etsin. Malatya ve 80 vilayetimizden aldığımız güçle 4 sütun üzerinde yükselen bir Türkiye’ diyoruz. Bunlardan biri sallanırsa, bizi bu topraklarda birg ün ahi yaşatmazlar. Onunun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Tek millet diyoruz, niye. Türkiyle, Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyşle, Gürcüsüyle, Abazısıyla, Boşnağı ile Arnavuduyla, Türkiye’deki 79 milyon ile tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar, bölemeyecekler. Bizi ayırmak ve bölmek isteyenler, Temmuz’dan beri ödedikleri gibi kazdıkları çukurlara kendileri gömülecekler”.
Peygamberlikten sonra en yüce makamın şehitlik olduğunu belirten Erdoğan, terör operasyonlarına da vurgu yaparak, “Şehitlerimiz var ama şuanda binlerce teröristi Allah’ın izniyle o çukurlara gömdük. 780 bin metrekareyle tek vatan. Bu vatan topraklarında operasyon yapılamaz. Boşuna heveslenmesinler. Bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır. Burada operasyon yok” diye konuştu.
PARALEL DEVLET YAPILANMASI
Paralel devlet yapılanması’na değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu topraklarda Türkiye Cumhuriyetinden başka devlet asla. Neymiş o, paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler, işte ABD’de kendilerine bir 400 dönüm yer vermişler. Herhalde onların devleti orası. Ne olacak. Biz diyoruz ki, legal görünüp, altında illegal çalışmaları yapan bu kişiyi, ya deport edin ya da bize gönderin. Oradan ülkemin içini karıştırıyor. Gereği neyse bizde bunun yapıyoruz, yapacağız. Bir kısmı kaçıp, ABD’ye, Avrupa’ya gidiyor, bir kısmı da hapishanede yaşıyor”
SURİYE’DE YAŞANANLAR
Erdoğan, Suriye’de ölenin de öldürenin de ‘Allahu ekber’ nidalarıyla savaştığına dikkat çekerek, “Bir süredir bölgede ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri takip ediyorsunuz. Bu coğrafyayı kana ve ateşe boğanlar, kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Bakıyorsunuz, öldüren ‘Allahu ekber’ diye öldürüyor, ölen AIllahu ekber diye ölüyor. Maalesef böyle bir acı tablo ile karşı karşıyayız. Bölgenin üzerine musallat edilen terör örgütlerinin tek zararı Müslümanlara olmuştur. Ama sorsanız cihat ediyorlar, İslam için savaşıyorlar” diye konuştu.
“PETROL PARALARI, ÜLKELERİN KENDİ VATANDAŞLARI DIŞINDA HERKESİ ZENGİN EDİYOR”
Batılı devletlerin iki yüzlü davrandığını vurgulayan Erdoğan, “Batı ülkeleri bölgeye demokrasiyi getirmek istediklerini söylüyorlar, bakıyorsunuz demokratik yollarla iş başına gelenleri deviren darbecileri kırmızı halılarla karşılıyor, hürmette kusur etmiyorlar. Sahip oldukları enerji kaynakları sayesinde refah içerisinde yaşaması gereken ülkeler ve toplumların başı musibetten bir türlü kurtulmuyor. Petrol paraları, bu ülkelerin kendi vatandaşları dışında herkesi zengin ediyor. Suriye’de yakılan ateş, ülkemiz de dahil olmak üzere bölgenin tamamını hatta dünyayı etkileyecek boyuta oluşacak. 600 bine yakın insan, Suriye’de katil, terörist Esed tarafından öldürüldü. Ona destek verenleri de tarih affetmeyecektir” diye konuştu.
AB’YE TEPKİSİNİ SÜRDÜRDÜ
Vize serbestisi konusunda Türkiye’ye terörle mücadele yasası konusunda direten Erdoğan, “Bugün Türkiye’ topraklarında barındırdığı 3 milyon göçmen ile bu alanda dünyada ilk sırada yer alıyoruz. Ülkemizin göçmenler konusundaki fedakarlığımızı görmezden gelenler, kapılarına birkaç yüz bin mülteci dayanınca hemen sınırlarını kapattılar. Terörle mücadelemiz konusunda bizi eleştirenler, bombalar kendi ülkelerinde patlayınca demokrasiye de özgürlükleri de rafa kaldıracak hale geldiler. Vize konusunda Türkiye’ye terörle mücadele yasasını diyenler, önce AB parlamentosunun kapısında, yanında terörist çadırını açanların, o çadırları kaldırsınlar” dedi.
ASKER ÜNİFORMALI ÇOCUKLA AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİ
Erdoğan’ın konuşmasının ardından toplu açılış törenine geçildi. Erdoğan ve bareberindeki bakanlar ve asker üniforması giyen bir çocukla birlikte tesislerin açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesimi esnasında kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “Gadanızı alayım, Allah’ınıza kurban. Bak rahmetle geldik. Bolluk var. Hayırlı olsun” diye konuştu.