Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Taş gönüllerden zehirler saçılmaktadır. Kalbinde imanı olan Allah ve Peygamber sevgisi olan hiç kimse Müslüman kardeşine kin duymamalı. Nefretle bakmamalı. Hele onun canına ve malına asla kast etmemeli. Çünkü Müslüman elinden, dilinden emin olunan kimsedir.” dedi.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile il müftülerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Konuklarına hitap eden Erdoğan konuşmasına besmele ile başladı. İslam dünyasının içine düştüğü krizden bahseden Erdoğan, “İslam dünyasının dışında nüfusun çoğalmasına baktığımız zaman, iki katı bile zor yakalamışlar. İslam dünyasında bire beş, bire altı nüfus artışı söz konusu. Eksiğimiz nerede? Eksiğimiz aramızdaki birlik, beraberlik, muhabbet. Bunda ciddi sıkıntımız var. Nerden başlıyor diye bunu incelediğimizde İslam dünyasının ilim erbabı kendi arasında ilmi meselelerimizde bir birliği, vahdeti yakalayamıyor. Çok ciddi kopuşlar var. Bu fikri kısırlıktan kurtulmamız gerekiyor. Manevi hayat damarlarımızın tıkanması, kirletilmesi bizim için en büyük tehlike.” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞİN KARDEŞE KİNLE, NEFRETLE, DÜŞMANLIKLA BAKTIĞI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

Merhametin adeta İslam aleminden çekildiğini kaydeden Erdoğan, “Kardeşin kardeşe kinle, nefretle, düşmanlıkla baktığı günlerden geçiyoruz. Çok rahat öldürüyor bakıyorsun Müslümanım diyen Müslümanı. Allahu Ekber diyerek bakıyorsun Allahu Ekber diyeni öldürüyor. Kelimeyi şahadet getirerek öldürüyor. İlim İslam dünyasından kaçmış yerine cehalete ve şiddete bırakmıştır.” şeklinde konuştu.

“ZAMAN ZAMAN TABİ BEN DE SERT OLABİLİYORUM”

Konuşmasına Yunus Emre’nin ifadeleri ile devam eden Erdoğan şöyle devam etti: “Taş gönüllerden zehirler saçılmaktadır. Kalbinde imanı olan Allah ve Peygamber sevgisi olan hiç kimse Müslüman kardeşine kin duymamalı. Nefretle bakmamalı. Hele onun canına ve malına asla kast etmemeli. Çünkü Müslüman elinden, dilinden emin olunan kimsedir. Öyle olmak mecburiyetindedir. Müslümanın dili yumuşak, sözleri kadife gibi tatlı olmalıdır. Zaman zaman tabi ben de sert olabiliyorum ama tabi ciğerler parçalanınca o hale getiriyorlar.”