Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim merkezi ve toplu açılış töreni için bugün Kocaeli'nin İzmit ilçesine geliyor. Erdoğan'ın açılışını yapacağı 195 yeni eser arasında içme suyu sayaç odası, mesire alanı, kayık çekek yeri, sentetik çim yenilemesi de var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki bilbordlara astığı ilanlarda, "Cumhurbaşkanımız'ın teşrifiyle 195 yeni eser hizmete açılıyor." ifadesini kullandı. Açılacağı belirtilen Yıldız Konutları'nda ise yaklaşık 1,5 senedir vatandaşların oturduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi dolayısıyla şehirde olağanüstü emniyet tedbirleri alındı, birçok yol trafiğe kapatıldı. Belediye de geçiş güzergahlarını temizleyip yeşillendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezeceği yerlerden biri olan, birçok dizi filmin çekildiği İzmit Film Platosu'nun bulunduğu alan da başka yerlerden sökülüp getirilen çimlerle bir gecede yeşillendirildi. Geçiş güzergahlarına çiçekler dikildi, Seka Kulesi boyandı.

TRAFİĞE KAPATILAN YERLER

Kocaeli Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre 10.00 ile 16.00 saatleri arasında, Leyla Atakan Caddesi'nden vilayet binasına giden yol ve Şehabettin Bilgisu Caddesi'nden vilayete giden bütün sokakların araba trafiğine kapatıldı. Ömer Türkçakal Bulvarı-Adalet Köprüsü güzergahı, Real Alışveriş Merkezi önünden Kuzey Yan Yol ile D-100 karayolunda ise trafik, kademeli ve kontrollü olarak veriliyor. Saat 14.00 ile 19.00 arasında Seka Köprülü Kavşağı ve Orduevi Kavşağı trafiğe kapatıldı. Saat 14.00’ten itibaren Salim Dervişoğlu Caddesi, otopark girişinden, ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile Cezaevi Köprülü Kavşağı arası kapatıldı. Sekapark’ta bilim merkezi açılışı ve toplu açılış töreni bitiminden itibaren Seka tünel üstü, D-100 karayolu, Adalet Köprüsü ve Ömer Türkçakal Bulvarı'nda trafik kademeli ve kontrollü olarak verilecek.

BELEDİYE PERSONELİNİN ZORLA GÖTÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına, belediye personelinin katılmaya zorlandığı iddia edildi. Belediyeye ait fidanlığa, Erdoğan'ın Seka Park’ta yapacağı konuşma için, "Katılım zorunludur" yazısı asıldı.

KOMÜNİST PARTİ'DEN PANKART

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geldiği gün, Komünist Parti'nin İzmit'teki binasına ilginç bir pankart asıldı. Pankartta, "Hırsızı, katili, yobazı sıfırla. Oylar Komünist Parti'ye" ifadeleri yer aldı.

CUMHURBAŞKANI'NIN PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmit'teki programı kapsamında K.K. EDOK Muhabere Hizmet Eğitim ve Garnizon Komutanlığı, Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek, bilim merkezi ve toplu açılış törenine katılacak.