Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa programında adeta küçük bir ordu teşekkül ettirilecek sayıda polis, güvenlik için görev yaptı. Bursa’da görev yapan yaklaşık 7 bin civarındaki polisin 3 bin 400’ü Erdoğan’ın Bursa programı kapsamında görevlendirildi. Ayrıca çevre illerden de çok sayıda polis takviye amacıyla Bursa’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma namazını kıldığı Ulu Camii ile Büyükşehir Belediyesi binasının da bulunduğu, toplu açılış töreninin gerçekleştirildiği Atatürk Caddesi’nin çevresi bariyerlerle donatıldı. Caddeye çıkan bütün ara sokaklar bariyerlerle kapatıldı. Polisler kimsenin geçişine izin vermedi. Programı takip amacıyla geçen vatandaşlar güvenlik kapılarından geçirilip arandı. Polis yaka kartıyla görev yaparken, protokol üyeleri ve gazetecilerin geçişine isim isim kontrol edilerek izin verildi. Özel Hareket polisi yüksek binaların üzerinde tedbir aldı. Helikopter sürekli alanın üzerinde ring yaptı.

DÜKKANLAR ADETA SİNEK AVLADI

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan dükkanlar ile alt geçitlerde bulunan dükkanlar caddenin kapatılması sebebiyle adeta sinek avladı. Alt geçitleri bariyerlerle kapatan polis, kimsenin geçişine izin vermeyince dükkanlar kapatıldı. Caddeye vatandaşların girişine izin verilmeyince de cadde üzerindeki işyerleri satış yapamadı.

Çarşı merkezinde olanlar bütün yolların kapatılmasına tepki gösterdi. İsmi öğrenilemeyen bir kişi duruma tepki gösterince polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Sürecek...