Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emniyet güçlerimizin haklarının iyileştirilmesi, terörle mücadeledeki ihtiyaçlarının giderilmesi, teknolojik altyapının güçlendirilmesi gibi Polis Teşkilatımızı daha ileriye taşıyacak olan her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’e kutlama mesajı gönderdi. Mesajında 171. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Polis Teşkilatı’nın huzur, güven ve istikrar ortamının korunmasında en büyük güvence olduğunu belirten Erdoğan, emniyet güçlerinin anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir vazife anlayışıyla vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve refah içinde yaşaması için gece gündüz fedakarca çalıştığını vurguladı. Erdoğan, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarla omuz omuza hizmet veren emniyet güçlerinin ülkenin ve milletin güvenliği için kendi canlarını ortaya koyduğunu belirtti. 171 yıllık bilgi ve deneyimiyle büyük başarılara imza atan polis teşkilatının son yıllarda hayata geçirilen birçok düzenlemeyle vatandaşların korkmadan başvurabileceği bir "şefkat kapısı" haline geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
"Emniyet güçlerimizin haklarının iyileştirilmesi, terörle mücadeledeki ihtiyaçlarının giderilmesi, teknolojik altyapının güçlendirilmesi gibi Polis Teşkilatımızı daha ileriye taşıyacak olan her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimiz için iftihar kaynağı olan Türk Polis Teşkilatımızın 171. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, tüm emniyet mensuplarımıza başarılar diliyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."