Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Abdullah Özyiğit Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'de AK Parti'nin eş başkanı gibi bir miting yaptığını söyledi. Özyiğit mitingin maliyetleri ve bütçesi için validen cevap istedi.

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Hazirandaki mitingde söylediklerinin AK Parti’nin Mersin adayları ve teşkilatlarının söyleminden farksız olmadığının görüldüğünü kaydetti.
Seçime 3 gün kala Mersinlilerin taşımalı yapılan Cumhurbaşkanını mitingi ile insanların kendi istekleri ile geldiği Genel Başkanlarının katıldığı mitingi gördüğünü ifade eden Özyiğit, "Yasa ve anayasa çiğnenerek, vatandaşlar her türlü mağdur edilerek, vatandaştan uzak, abartılı güvenlik tedbirleriyle tarafsızlık ilkesini çiğneyerek AK Parti'nin eş başkanı gibi miting yapıldı. Antalya, Karaman, Konya, Niğde, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kırşehir, Aksaray ve Nevşehir’den getirilen kamu çalışanları, Mersin’de kamu kurum ve kuruluşlarında sefalet ücretine layık görülen taşeron işçileri Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki meydanın zorunlu izleyicisi oldular." diye konuştu.

Dün Mersin mitingde konuşanı AK Parti Eş Genel Başkanı sandıklarını ifade eden Özyiğit, "Sözüm ona siyasi bir parti lideri gibi konuştu. Seçime 3 gün kala, daha önce söylenenleri yetersiz görmüş olsa gerek ki, bu kez meydanlarda bu amaçla olmaması gereken Cumhurun başından duyduk." dedi.

Özyiğit mitingin maliyetleri ve hangi bütçeden karşılandığının Bilgi Edinme Yasası kapsamında Mersin Valisine sorarak cevap verilmesini istedi.