Mersin'de Kadın Platformu üyesi bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programı öncesi sırt dönme eylemi yaptı.

Mersin Kadın Platformu üyesi bir grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde yapacağı miting öncesi Balıkçı Barınağı karşısında toplandı. Erdoğan'ın Iğdır mitingi öncesi 15-20 kadının sırtını dönerek kendisini protesto edenlere sarfettiği, "Şimdi tabi ne anlama geldiği belli de bizim edebimiz buna müsaade etmez" şeklindeki sözlerine tepki gösteren kadınlar çeşitli sloganlar attı. 'Kadın düşmanı politikalarınıza, söylemlerinize, tavırlarınıza, tahammülümüz yok, Sırtımızı Dönüyoruz' pankartı açan kadınlar yolun karşı tarafındaki Atatürk Parkı'na geçerek eylemlerini sürdürdü.

Platform adına açıklama yapan Yüksel Kapıkıran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerinin nefret suçu olduğunu iddia etti. Kadının kamusal alanda var olmasına bile tahammül edemeyen bir iktidar ve onun sözcüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha kadın düşmanlığını Iğdır'da gösterdiğini ifade eden Kapıkıran şunları söyledi: "Sivil itaatsizlik haklarını kullanarak kendisini protesto eden kadınlara yine bedenleri üzerinden hakaret etmiştir. Toplumun en az yarısını oluşturan kadınların varlığını hiçe sayarak her fırsatta kadın ve 'makbul kadınlık' üzerine söz üreten erkek siyasetine ve onun sözcülerine buradan tekrar sesleniyoruz. Cinsiyetçi söylemlerinize, kadın düşmanlığınıza artık tahammülümüz yok. Kadınların protestosunu bile belden aşağı anlayan erkek zihniyetine sırtımızı dönüyoruz."

Bir süre sırtlarını dönen kadınlar, daha sonra eylemlerini olaysız bir şekilde sonlandırdı.