AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili hiçbir şekilde bir meşruiyet tartışması oluşturulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. AK Parti'nin Türkiye siyasetinin omurgası olduğunu savunan Ünal, "Bir belirsizlik, istikrarsızlık ya da bir kriz ortamının oluşmasına ve insanımızın ekmeğinin küçülmesine asla müsade etmeyiz. İnsanımızın, vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun." dedi.

Meclis'te gazetecilere açıklamalarda bulunan Ünal, AK Parti'nin istişareye önem veren ve 13 yıl boyunca tüm kurumlarını çalıştıran bir parti olduğunu savundu. Seçim sonuçlarına göre seçmenin bütün siyasi partilere bir durum değerlendirmesi yapmalarını ve sorumluluklarını tekrar gözden geçirmeleri gerektiği yönünde bir mesaj verdiğini anlatan Ünal, bu seçimin tartışmasız galibinin AK Parti olduğunu söyledi.

Ama seçmenin hiçbir partiye tek başına iktidar olma imkanı vermediğini belirten Ünal, bundan sonra her siyasi partinin kendi sorumlulukları doğrultusunda muhasebesini yapacağını ifade etti. İlk toplantıyı kendilerinin seçim akşamı yaptıklarını, sonra MYK ile bir araya geldiklerini anlatan Ünal, yarın MKYK toplantısını yapacaklarını kaydetti. İl başkanları, belediye başkanları ile bir değerlendirme yapacaklarını dile getiren Ünal, tüm bu değerlendirmeler sonrası bundan sonraki süreç ile ilgili yol haritasını netleştireceklerini söyledi. AK Parti'nin sorumluluklarının farkında olduğunu ve hep 'Türkiye kazansın biz kaybedelim' dediklerini aktaran Ünal, AK Parti'nin üzerlerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getireceklerini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ilk günü yaptığı açıklamanın hoş olmadığını savunan Ünal, bu açıklamanın MHP'nin bir Türkiye partisi olmak istemediğini gösterdiğini kaydetti. Bahçeli'nin açıklamalarının namus ve şeref konusunda diğer partilerin itham edilmesi anlamına geldiğini belirten Ünal, seçmenin verdiği mesajın Bahçeli tarafından anlaşılmadığı anlamına geldiğini söyledi.

Seçim sonuçlarına göre siyasi partilerin daha sorumlu, daha dikkatli bir siyaset takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Ünal, AK Parti'nin kırmızı çizgilerinin sorulması üzerine ise şunları kaydetti: "Hiçbir şekilde birilerinin bu seçimin sonuçlarını, Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucuymuş gibi değerlendirmesine izin vermeyiz. 10 Ağustos 2014'te yüzde 52 oyla ilk kez seçilmiş Cumhurbaşkanı olan ve 13 yıldan beri de Türkiye'nin 2023 vizyonuna ve hedeflerine dönük büyük bir irade ortaya koymuş ve buna da sahip çıkmış Cumhurbaşkanı'mızla ilgili hiçbir şekilde bir meşruiyet tartışması oluşturulmasına izin vermeyiz. Yine aynı şekilde bu ülkede devleti ele geçirmek için harekete geçmiş ve devletin kendi iç yönetimi dışında abilerinden ve başka merkezlerden talimat alan yapıların etkin olmasına aynı şekilde müsade etmeyiz. Nihayetinde Türkiye'nin bir belirsizlik ortamının oluşmasına ve Türkiye'de bir kriz ortamının oluşmasına, ekonomik istikrarın bozulmasına izin vermeyiz. O yüzden vatandaşlarımız son derece rahat olsun. Seçmen AK Parti'ye tek başına iktidar olma yetkisi vermemiştir ama AK Parti yüzde 41 oy oranıyla yaklaşık her iki kişiden birinin oyunu almış, en güçlü siyasi temsile sahip partidir. Türkiye siyasetinin omurgasıdır AK Parti. Bir belirsizlik, istikrarsızlık ya da bir kriz ortamının oluşmasına ve insanımızın ekmeğinin küçülmesine asla müsade etmeyiz. İnsanımızın, vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun."