AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Edirne’nin Keşan ilçesinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren söylemlerde bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Haberin basında yer almasının ardından harekete geçen AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Yönetim Kurulu Üyeleri Muzaffer Güven ve Savaş Pekdemir ile birlikte Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Gaytancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan ve Gaytancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini kendisine iade ettiklerini söyleyen Boyalık, “Bu açıklamalar gösteriyor ki bu şahıs hakikaten zıvanadan çıkmış, başarısızlık, çaresizlik ve yüzde 25’lerdeki köşeye sıkışmışlık, bunu kudurtmuş. Bu vekile “gerizekalı” sözünü AK Parti Keşan İlçe teşkilatı olarak iade ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza bu tur yakıştırmayı ancak zekasızlar yapar. Tabii ki zeka olarak da çağın çok gerisinde kaldığı için, kendilerinin başkanlık sisteminin Türkiye’ye nasıl bir ivme katacağını anlamamasını normal karşılıyorum. Bir de burada dikkat çekilmesi gereken başka konu, bu milletvekilinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı olmasıdır. Burada Kılıçdaroğlu’nu takdir etmek gerekir çünkü kendisine danışman olarak kendisi gibi ağzı bozuk birini seçmiş. Kötü söz sahibinindir diyoruz” yeklinde konuştu.
“SANDIKTAN KORKTUKLARI İÇİN ÇETECİLİĞE, TERÖRİZME GÜVENİP TEHDİTLERE BAŞVURUYORLAR”
Boyalık, sözlerinin devamında ise şunları söyledi: ”Her ne olursa olsun biz halkımıza güveniyoruz ve halkımızla birlikte hareket ediyoruz. Gücümüzü de halkımızdan alıyoruz. Ama bunlar gibi gücünü halktan almayıp başka odaklardan alanlar ise sandıktan korktukları için çeteciliğe, terörizme güvenip tehditlere başvuruyorlar. 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek veren bu zihniyetin başındaki kişi, daha sonra Başkanlık sistemi için ise ’Kan dökmeden başkanlık sistemini gerçekleştiremezsiniz’ diyerek açık tehditte bulunmuştur. Daha sonra da bu zihniyetin danışmanı olan ve Edirne’yi temsil eden kişi, halkın yüzde 51 oyunu alarak Cumhurbaşkanı olan sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmiştir. Ben burada kimin ne olduğunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, yanında halkla, bileğinin gücü, sözünün eri olarak bu göreve geldi. Sizin tehdit ve hakaretleriniz yalnızca sizi küçültüyor ve dar kalıba sokuyor. Bu dar kalıptan çıkmanın yolu da adam olmaktan geçer. Efeliği bırakın, dağda gezenlerle geze geze onlara benzediniz. Bırakın dağda gezenleri halkın arasına inin. Biz 30 yıldır Keşan’da nasıl CHP belediyesine katlanıyor hakaretler etmiyorsak, sizler de aynı şekilde Türkiye’de bizi kabul edeceksiniz, halkın verdiği karara saygı göstereceksiniz. Yoksa sizin demokrasiyle bir sorununuz mu var?”
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA SORUŞTURMA AÇTI
Öte yandan, Hüseyin Boyalık’ın yanı sıra Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da Gaytancıoğlu hakkında soruşturma açıldığı açıklandı. Konuyla ilgili Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “16/05/2016 tarihli Keşan ilçesinde faaliyet gösteren bir kısım gazete ve internet sitelerinde yer alan, halen CHP Edirne Milletvekili olan Okan Gaytancıoğlu’na ait Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içerikli sözlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK 2999/2 maddesi kapsamında re’sen adli süreç başlatılmış olup, iddia edilen suça ilişkin bilgi ve belgelerin toplanmasıyla birlikte söz konusu kişinin halen milletvekili olması ve Anayasasının 83. maddesi kapsamında yasama dokunulmazlığına sahip olması nedeniyle soruşturma sürecinin başlatılabilmesi için hakkında fezleke hazırlanıp soruşturmanın devamı için gereğinin yapılacağı hususu kamuoyuna duyurulur.”