MHP eski genel başkan yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, cumhurbaşkanına tahsis edilen örtülü ödenek miktarının 2 buçuk milyar lira olduğunu söyledi. Kutluata “Bütçenin yüzde yarımı üzerinden hesap ederseniz şu anda 2,5 milyar liralık bir örtülü ödenek verildi. Kimin vicdanı dayanır. Karanlık sarayın israfı yetmiyor, sarayın maliyetini biliyorsunuz, şimdi de örtülü ödenek, yetmiyor yetmiyor." dedi.


Kutluata, MHP Sakarya İl Başkanlığı’da basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İç güvenlik paketinin iktidara lazım olan kısmının Meclis'te yasalaştığını, milletin lehine olabilecek ufak tefek maddelerin ise yeniden komisyona geri çekildiğini belirtti. İktidarın kendilerine lazım olan maddeleri uzatmadan çıkarılması için bunu yaptığını dile getiren Kutluata, bu yasa ile Türkiye’yi tahrip edecek değişikliklerin yapıldığını vurguladı. Jandarmanın bakanlığa bağlanması ve valilerin emrine verilmesini bölünme sürecinde bıçak kemiğe dayandığı zaman ‘bunu kabul edemeyiz diyen’ Türk vatandaşlarının üzerine sürülmesi için yapıldığını anlatan Kutluata, şunları kaydetti: “ Bu yasa ile demokrasi büyük yara aldı. Jandarmayı askerin kontrolünden alıp terör örgütü ile işbirliği yapılan bir dönemde yapılması Türkiye’yi büyük sıkıntıya sokacak. Niye iktidar bu işi bu kadar zorluyor. Bunun sebebi kendilerini çözüm dediği, ama herkesin bölünme olarak gördüğü, bıçak kemiğe dayandığı zaman ‘biz bunu kabul edemeyiz diyen Türk vatandaşlarının üzerine PKK yöneticilerinin taleplerini üzerine güvenlik güçlerini sürmek üzere bunu yapıyorlar. Bu yasasının PKK ile anlaşma ve işbirliği çerçevesinde çıkarılan bir şey olduğunu bilelim.”

“VATANDAŞIN ASIL İŞİ KAÇIRMASI İSTENİYOR”

Örgütün Meclis'teki uzantısı durumunda olan bir partinin de buna karşı çıkıyor gibi yaptığını, rollerini güzel oynadıklarını dile getiren Kutluata “ Onlar poşuya, burun kapatmaya, molotof gibi o konularla uğraşıyorlar. Ortada onlar içinde ballı bir börek var. İktidar terör örgütü ile münasebeti, bölünme aşaması ya da sadece terör örgütünün taleplerini karşılamaktan ibaret değil. Seçim taktiği şeklinde de sürüyor. BDP başkanlık sistemini istemiyoruz, diyor. Öteki de istiyor deyip, vatandaşın asıl işi kaçırması isteniyor. El birliği ile Türkiye’yi federasyona, bölünmeye götürecekler. Türkiye’de böyle bir oyun oynanıyor." şeklinde konuştu.

“KARA SARAYA İSRAF YETMİYOR ŞİMDİ DE 2,5 MİLYAR LİRALIK ÖRTÜLÜ ÖDENEK ÇIKTI “

Başbakanlık'a verilen örtülü ödenek yetkisinin cumhurbaşkanına da verildiğini ifade eden Kutluata, ‘Kara Saray’ın israfı yetmiyormuş gibi şimdi de örtülü ödenek israfı çıktığını kaydetti. Kutluata “Bütçenin yüzde yarımı üzerinden hesap ederseniz şu anda 2,5 milyar liralık bir örtülü ödenek verildi. Kimin vicdanı dayanır. Karanlık sarayın israfı yetmiyor, sarayın maliyetini biliyorsunuz, şimdi de örtülü ödenek, yetmiyor yetmiyor. Bu parayı karanlık saraya vereceksiniz, deniliyor. Zaten her yer kapkaranlık.” ifadelerini kullandı.