Cumhurbaşkanlığı, tanıtım turuna ilişkin videodaki fon müziğiyle ilgili hatanın, bugün fark edilir edilmez düzeltildiğini bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan duyuruda, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Güney ve Kuzey İdari Binaları'nda geçtiğimiz Cuma günü basına düzenlenen tanıtım turuna ilişkin videoyu hazırlayan firmanın, fon müziğiyle ilgili yaptığı hata, bugün fark edilir edilmez düzeltilmiştir. Konuyla ilgili yapıcı bir tutum sergileyen, hadisede bir kasıt olmadığını belirten değerli sanatçı Cahit Berkay'la yapılan istişare doğrultusunda hata telafi edilmiş olup, ilgili video yeni bir müzikle resmi web sayfamıza konulmuş bulunmaktadır.” denildi.

Ünlü müzisyen Cahit Berkay, Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde kendisine ait 'Kırık Bir Aşk Hikâyesi' bestesinin telif hakkı ödenmeden izinsizce kullanıldığını söyledi. “Bu müziğin kullanıldığından benim haberim yok” diyen Berkay, "Cumhurbaşkanlığı telif hakkına en çok saygı duyması gereken, en büyük makam... Şaşırdım kaldım” açıklamasında bulunmuştu.