Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, "2007 Anayasa değişikliği önemli ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki eksik bir hamle olmuştur. Yeni bir Anayasa ve sistem tartışmaları devam etmektedir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da Külliye’nin ’gazilik’ vasfı kazandığını belirterek, Külliye’nin çevresinde toplam 29 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Kasırga, "Türkiye 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın liderliği, Meclisimizin sağlam duruşu ve asıl önemlisi milletimizin kahramanlığıyla adeta yeni bir kurtuluş savaşı vermiştir. Hamdolsun bu savaş tıpkı 19 Mayıs 1919’da başlayan, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlanan İstiklal Harbimiz gibi milletimizin fedakarlığı ve dirayeti sayesinde zaferle neticelenmiştir" diye konuştu.
Anayasa değişikliğine de vurgu yapan Kasırga şunları söyledi:
"Bilindiği gibi 2007 yılında Anayasa değişikliğinin ardından 2014’ün Ağustos ayında yapılan seçimde doğrudan halkın oylarıyla göreve başlayan ilk Cumhurbaşkanımız, bu makamda ikinci yılını da geride bırakmıştır. Cumhurbaşkanının doğrudan halkın oylarıyla seçilmesi, her ne kadar basit bir Anayasa değişikliği gibi gözüküyorsa da esasen yönetim sistemimizde köklü bir tercih farklılığının ifadesidir. Bu açıdan 2007 Anayasa değişikliği önemli ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki eksik bir hamle olmuştur. Yeni bir Anayasa ve sistem tartışmaları devam etmektedir."
Cumhurbaşkanlığının bütçesi hakkında bilgi veren Kasırga, "Cumhurbaşkanlığının 2017 mali yılı bütçesi 648.5 milyon TL’dir. Bütçenin yüzde 17’sine tekabül eden 112.5 milyon TL’si personel SGK prim giderleri, yüzde 27.5’ine tekabül eden 177 milyon TL’si mal ve hizmet alım giderleri, yüzde 1,5’sine tekabül eden 8.5 milyon TL’si cari transferler ve yüzde 54’üne tekabül eden 350 milyon TL’si sermaye gideridir" şeklinde konuştu.