AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, TBMM'ye gelerek kayıt işlemlerini yaptırdı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde Köşk’ün Genel Sekreterliği görevini üstlenen Mustafa İsen, Ahmet Sever'in kitabı ile ilgili soruya “Daha sonra inşallah” diyerek cevap verdi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Meclis'te yoğun ilgi arasında vekillik kayıt işlemlerini tamamladı. Milletvekili rozetini takan İsen’e aynı dönemde Cumhurbaşkanlığı Köşk’ünde çalıştığı Ahmet Sever’in kitabı soruldu. İsen, “Arkadaşlar ben bugün biraz önce gördünüz Meclis’te kaydımı yaptırdım. Yeni bir yasama dönemi başlıyor. Her şey hayırlı uğurlu olsun. Bugünlük bu kadar. Daha sonra inşallah.” demekle yetindi.

2007'de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne atanan Mustafa İsen, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle beraber cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atanmıştı. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden İsen, Sakarya 2. sıra milletvekili adayı olarak girdiği seçim sonucunda milletvekili oldu.