CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tadilat masraflarını sordu.

Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Çelebi, "Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın (Ak Saray) veya halkın kullandığı deyimle KaçAK Saray’ın maliyetiyle ilgili tartışma Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 1 milyar 370 milyon lira olarak açıkladığı maliyet, TOKİ’nin, Maliyetinin açıklanması ülke ekonomi çıkarlarına zarar verir söylemi ve Mimarlar Odasının 5 Milyar Liranın üstünde maliyetin olabileceği iddiaları ile birlikte Saray’ın maliyetleri de ülke gündemine oturdu. Emekli, işçi, işsiz, memur, öğrenci, kadınlar her geçen gün yaşamak için daha çok emek sarf ederken Saray’a harcanan paralar toplumsal adaleti ve vicdanı yaralamaya devam ediyor.
Kaçak arazi üzerine yapılan Sarayın bazı yerlerinde çökmeler meydana geldiği, yapısal sorunların baş gösterdiği ve bu sorunların giderilmesi için ciddi maliyetlerin oluştuğuna ilişkin bilgiler tarafımıza gelmektedir.
Yüksek maliyetlere daha yapılalı aylar olan sarayın tadilata girmesi o kadar paranın kimlere gittiği sorusunu akıllara getirmektedir. 'Milletin sarayı' ifadeleriyle harcanan para gizlenmeye çalışılırken şimdi de lüks harcamalar ve yapılan tadilat gizlenmeye çalışılmaktadır. Halkın yoksulluğuna çözüm aramak yerine lüks içerisinde, jakuzili, havuzlu, buhar odalı, hamamlı cumhurbaşkanlığı konutu yaptıranlar, ekonomik krize neden olacak bir maliyetle, halkın kullanımında olan Atatürk Orman Çiftliği gasp ederek kaçak saray yapılmasının doğurduğu toplumsal duyarlılığı dikkate alarak bundan sonra daha şeffaf bir şekilde saraya yapılan harcamaların topluma bilgilendirilmesi gerekmektedir." dedi.

Çelebi şu soruları yöneltti:
- Cumhurbaşkanlığı Saray’ı kullanıma açıldığı günden bugüne kadar yapılan harcamalar aylık bazda ne kadardır?
- Saray’ın muhtelif yerlerinde çökmeler ya da çatlamalar olmuş mudur?
- Cumhurbaşkanlığı Saray’ına tadilat yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangi firmalar tarafından bu tadilat yapılmıştır?
- Yapılan tadilatlara ödenen para ne kadardır?