Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, HDP bürolarına yönelik bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti. Kalın, olayın sorumlusu olarak hükümet kanadının gösterilmesine tepki göstererek, "Böyle bir suçlamada bulunursanız sizin samimiyetiniz sorgulanır hale gelir. Başka art niyetler aranır. Bu tür açıklamalar hele olayın harareti içerisinde hiçbir şeye katkı vermez." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında Adana ve Mersin’de HDP bürolarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıları en şiddetli bir şekilde kınadıklarını belirtti. Herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırının bütün siyasi partilere yapıldığını kaydeden Kalın, "Seçimlere birkaç hafta kalmışken bu tür provokatif saldırıların yapılması asla kabul edilemez. Bununla ilgili, yetkililer şu anda alandalar. Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız olaya şu anda vaziyet etmektedirler. Olayın aydınlatılması için bütün imkânlar seferber edilmiş durumda." dedi.

Olayın aydınlatılmasından sonra yeni bir değerlendirme yapılacağını ifade eden Kalın, "Hangi taraftan gelirse gelsin bu tür saldırıları asla kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık ifade ettiği gibi seçimlere giderken vatandaşlarımızın temel demokratik hakları olan oylarını güvenli bir ortamda kullanmaları seçimin selameti, ülkemizin geleceği için önem arz ediyor." diye konuştu.

‘BU TÜR AÇIKLAMALAR HİÇBİR ŞEYE KATKI VERMEZ’

Korku ortamlarını ortaya çıkartacak eylemlere asla izin verilmeyeceğini belirten Kalın, olayların sorumlusu olarak HDP’lilerin hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı gösterdiği yönündeki bir soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Söz ola beri gele. Defalarca seçim güvenliği ile ilgili açıklama yapmış, vatandaşların seçime katılması için her türlü tedbiri almış bir cumhurbaşkanına, bir hükümete böyle bir suçlamada bulunursanız burada sizin samimiyetiniz sorgulanır hale gelir. Başka art niyetler aranır. Bu tür açıklamalar hele olayın harareti içerisinde hiçbir şeye katkı vermez."

‘BU ARKADAŞLAR OLAYIN AYDINLATILMASINI BEKLESİNLER’

İbrahim Kalın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakan ve genel başkan olarak 10’un üzerinde seçime katılmış, seçim tecrübesini yaşamış bir insandır. Zorlukları gayet iyi bilir. Aynı şekilde hükümetimiz de seçim güvenliği konusunda Türkiye’nin her noktasında gerekli tedbirleri almıştır, almaya devam etmektedir. Bütün bunları kenara bırakarak henüz mahiyetini bile bilmediğimiz, aydınlatılmamış bir olayla ilgili kalkıp Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, hükümete yönelik bu tür ithamlar kabul edilebilir değildir. Bu arkadaşlarımız bunun üzerinden siyaset yapmak yerine öncelikle olayın aydınlatılmasını beklesinler."