İzmir, yarın darbelere karşı düzenlenecek Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne kilitlendi. CHP tarafından organize edilen ancak toplumun tüm kesimlerinin davet edildiği mitingde, 2 bine yakın sivil ve resmi polis güvenliği sağlayacak, CHP’nin gençlik kolları üyesi 300 genç de alanda görev alacak.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP tarafından yapılacak Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konuşma yapacağı mitingde, parti flamaları yer almayacak, sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulundurulacak. Mitinge, sendikalar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra AK Parti yöneticileri ile Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri de katılım sağlayacak. Milyonların hedeflendiği mitingde, sivil ve resmi olmak üzere yaklaşık 2 bin polis güvenliği sağlayacak.
Havadan ve denizden kontrol
Miting alanına giden üç ayrı giriş bölümünde polis arama noktaları bulunacak. Emniyet görevlileri, havadan ve denizden de miting alanını kontrol edecek. Bomba ihtimaline karşı eğitimli köpekler miting alanı ve çevresinde aramalar yapacak. Miting alanına yakın binalardaki çatılarda ise keskin nişancılar hazır bulunacak. Öte yandan, CHP’li gençlik kolları üyesi 300 genç de alanda görev yapacak. Üç giriş noktasında 20’şer kişi olmak üzere 60 parti üyesi genç, güvenliğe destek olacak. Bu gençler, bayrakları olmadan gelen vatandaşlara bayrak da dağıtacak.