Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demirağ, FETÖ’ye ilişkin, "Bu örgütün içindeki cinsel istismar konusunun, önemle yalvarıyorum size, bu çetenin ağına düşmüş ortaokullu, ilkokullu çocuklarımız var. Bu çocukları kurtarmak için bu konunun üzerine ısrarla gidilmesi gerektiği düşüncesindeyim" dedi.
FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu, "İmamların Öcü" adlı kitabın yazarı Yavuz Selim Demirağ’ı dinledi. Demirağ, Komisyon üyelerine örgütün evlerinde kalan öğrencilerin cinsel istismara uğradığını iddia ederek, örgütün sadece terör örgütü olmadığını söyledi. Demirağ, "Bu örgütün içindeki cinsel istismar konusunun, önemle yalvarıyorum size, bu çetenin ağına düşmüş ortaokullu, ilkokullu çocuklarımız var. Bu çocukları kurtarmak için bu konunun üzerine ısrarla gidilmesi gerektiği düşüncesindeyim" diye konuştu.
Ergenekon davası gizli tanıklarından birinin ifadesine değinen Demirağ, "Gizli tanık diyor ki, ’ortaokul talebesiydim, abilerin evlerine giderken orada cinsel istismara, tecavüze uğradım. Daha sonra ben büyüdüm, bende abi oldum.’ 100 sene civarında hapis cezası var" ifadelerini kullandı.
Demirağ, Komisyon’a verdiği bilgilerde şunları kaydetti:
"O kadar çok cinsel istismar var ki, aile içindeki ensest ilişkiler gibi bunlar saklanıyor. Bunlarla ilgili de keşke farklı bir araştırma yapılsa, farklı bir komisyon kurulsa. İnanıyorum ki benim bildiğim, tespit edebildiğim 40-50 hadise var. Bunun Türkiye genelini bir düşünün."
Demirağ, Mehmet Baransu’nun da dinlenmesini tavsiye etti.