AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gezi'de bizi sarsamadılar, sendeletemediler. Bu sefer bir ihanet çetesini devreye soktular. 17-25 Aralık provokasyonuyla paralelcileri. Ve şimdi dün Türkiye'de hukuk üzerinden, yargı üzerinden darbe yapmak isteyenlere HSYK gerekli kararı verip dur deyince tekrar seslerini yükseltmeye kalkıyorlar." dedi.

Davutoğlu partisinin Kütahya'da düzenlediği mitingde konuştu. Darbecilere ve vesayetçilere karşı bir an dahi taviz vermeden dimdik durmaya devam edeceklerini belirten Davutoğlu, "Gezi'de bizi sarsamadılar, sendeletemediler. Bu sefer bir ihanet çetesini devreye soktular. 17-25 Aralık provokasyonuyla parelelcileri. Ve şimdi dün Türkiye'de hukuk üzerinden, yargı üzerinden darbe yapmak isteyenlere HSYK gerekli kararı verip dur deyince tekrar seslerini yükseltmeye kalkıyorlar. 'Dönemin Başbakan'ı diyorlardı Sayın Başbakanımıza o zaman. Yani aynen Adnan Menderes'e yapılan muameleyi yapmak istediler. Yapabildiler mi? Yapabilirler mi? İleride de herhangi bir günde bizi milli iradeyle yola çıkanları durdurabilir mi? Sonra bu paralel çete, dün Isparta'da çok güzel bir tabir vardı. 'Paralel de olsalar üçgen de olsalar biz ihanete taviz vermeyiz.' Güzel bir tabir. Bir paralel var bir de üçgen var. Üçgende kim var şimdi? CHP, MHP, HDP, arkasında da paralel. Siz paralele de üçgene de cevap verir misiniz? 'Bırakın paraleli, bırakın üçgeni bizim yolumuz sırat-ı müstakimdir, dosdoğru bir çizgidir, dosdoğru bir yoldur' diyecek miyiz? O sırat-ı müstakim üzere devletimizi, istiklalimizi, demokrasimizi yeniden inşa edecek miyiz? Herkes duysun. Bakınız 30 Mart'ta geldiler ve dediler ki 'AK Parti dışında kim güçlüyse ona destek verin' bu paralel çete. Yargı darbesi yapamayınca siyasi darbe yapmaya yeltendiler. Ama siz 30 Mart seçimlerinde de Kütahya'da bir destan yazdınız. O zaman mahalli seçimler bahanesiyle size gelmiştim ve size 'ayağa kalkın' demiştim. Ayağa kalktınız ve bir destan yazdınız. Allah razı olsun. Şimdi bir kez daha söylüyorum. 7 Haziran'da da hepsi birden toplanıp geliyorlar paralelciler, işbirlikçiler, üçgenciler, MHP, CHP, HDP, arkasındaki kartel medya. Kütahya ayağa kalkacak mısın? Bu hep beraber gelen şebekeye karşı milletin sesi olacak mısın? Milletin adamlarına güç vermeye devam edecek misin? İşte biz gücü Kütahya'dan alırız. Domaniç yaylasından, Dumlupınar'dan alırız. Biz gücümüzü milletten alırız. Yoksa Pensilvanya'dan yada kapalı kapılar ardındaki lobilerden almayız. İşte 7 Haziran'a giderken kurulan tuzakların hepsini görün Kütahyalılar." şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti Kütahya milletvekili adayları tanıtıldı. Onlarla birlikte alanda bulunanları selamlayan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşlara karanfil attı.