Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Elimize ilk fırsat geçtiğinde anayasa değişikliği yapacağımız zaman, gençlere 18 yaşında seçme hakkını verdiğimiz gibi seçilme hakkını da vereceğiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Belediye Meydanı'ndaki mitinginde seçmenlere seslendi.

AYNI DİLİ KULLANIYORLAR

HDP, CHP ve MHP'yi aynı dili kullanmakla suçlayan Davutoğlu, şunları söyledi: "HDP'nin bazı bürolarına saldırı oldu, hemen şiddetle kınadık ve üzerine gittik. Ama saatler geçmedi, birden hepsi bir yerden talimat almışçasına HDP çıktı 'Bunun arkasında AK Parti var' dedi, MHP'ye pas attı. MHP, 'Biz yapmadık, AK Parti yaptı' dedi. O, seçim sandığına gidemeyen, yolu dahi bulamayan Kılıçdaroğlu var ya! Hani kendi aday iken Kağıthane'ye 'Kağıttepe' dedi, yolu dahi bulamadı... Kim kulağına fısıldadıysa çıktı 'Bunu AK Parti iktidarı yapmıştır' dedi. Aynı dili konuşuyor bunlar, aynı kaptan su içiyorlar. Bunlar, farklı üç parti değil; -paralelle birlikte ben bunlara ETP diyorum- bunlar eski Türkiye partisi, eski Türkiye partisi."

18 YAŞINDA SEÇİLME HAKKI VERECEĞİZ

"Kudüs söz konusu olduğunda biri tuttu 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' dedi. CHP Genel Başkanı da 'İsrail'de niye büyükelçiliğimiz yok' diye bizi hesaba çekmeye kalkıştı. İsrail'e soracağı hesabı bize soruyor." diyen Başbakan Davutoğlu, "Biz ise dünyanın her yerinde Köroğlu'nun torunları olarak zalimden hesap soruyoruz, hesap. Aziz Bolulular; Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmamızdan razı mısınız? Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmamızdan razı mısınız? Bosna'ya, Somali'ye sahip çıkmamızdan razı mısınız? Kılıçdaroğlu, 'bize sığınan mazlumları, masumları geri vereceğim' diyor. Köroğlu'nun torunları; biz mazlumu zalime verir miyiz?" ifadelerini kullandı.

Parti kapatmayla ilgili geçmişte CHP'ye çağrıda bulunduklarını hatırlatan Davutoğlu, "Bundan 3 ay önce Kılıçdaroğlu bir iddia ortaya attı. Güya biz CHP'yi kapatmaya çalışıyor muşuz! Onun üzerine çıktık meydan okuduk. 'Gelin parti kapatmayı kaldıralım ve ayrıca gençlere 18 yaşında seçilme hakkı tanıyalım' dedik. Hepsi karşı çıktılar. Gençlere itibar ettiğini söyleyenler, 18 yaşındaki gençlerimizle 'çocuk' diye alay etti bu MHP'liler. Biz Fatih Sultan Mehmet'in torunları, bu gençlerin 21 yaşında Fetih kapısını açacağına inanıyoruz. Gençler, fevc fevc sandıklara gidin. Size bu hakkı biz verdik, oyunuzu kullanın. Yine inşallah 25 yaşınızı doldurduğunuzda seçilme hakkı, ama elimize ilk fırsat geçtiğinde anayasa değişikliği yapacağımız zaman gençlere 18 yaşında seçme hakkını verdiğimiz gibi seçilme hakkını da vereceğiz." şeklinde konuştu.