Başbakan Ahmet Davutoğlu TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılmak üzere ülkemizde bulunan 35 farklı ülkeden çocuğu Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Davutoğlu, çocuklara “Bu salonlar çok misafir ağırladı. Çok devlet başkanları hükümet başkanları gördü. Ama emin olunuz ki en büyük mutluluk veren en şerefli misafirlerimiz sizler oldunuz.” diye seslendi.

Kabulde ilk önce çocuklara hitaben kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, “Egemenlik ile çocuk arasında doğrudan güzel bir ilişki var. Nasıl milletlerin geleceği egemenliklerini korumaya bağlıysa insanlığın geleceği de çocukları korumaya bağlı. Şimdi biraz önce salona girerken dünyanın her bir köşesinden çocuklarımızla merhabalaştım. Hepsiyle göz göze geldik gözlerimizle muhabbet ettik. İşte görmek istediğimiz dünya bu. Barış dünyasını ancak ve ancak çocuklarla kurabilirsiniz. Çünkü çocukların dünyasında riya yoktur başkalarını aldatma çabası yoktur. Sadece dürüstlük sadece masumiyet vardır.” dedi.

Ancak dünyanın birçok köşesinde çocukların nefretin, savaşın, çatışmanın kurbanı olduklarını söyleyen Davutoğlu, “Buradan Suriye’deki mülteci çocuklara Filistin’deki ambargo altındaki çocuklara Somali’de birkaç sene öncesine kadar çok ciddi açlık ve susuzluk çeken çocuklara Afrika’da birçok hastalıklara karşı korumasız kalan çocuklara ve geçtiğimiz günlerde Akdeniz’de mültecilerin kendilerine yeni bir hayat kurmak için gemilerle hareket ederken hayatlarını kaybeden o garip insanların çocuklarına hepsine selam ve ümitlerimizi gönderiyoruz. O çocukların hepsi insanca yaşamayı hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ayrıca “Sizler bizim belki de en büyük şeref kazandığımız bir günde ülkemizi şereflendirerek güzel bir mesajı bize iletmiş oldunuz. Bu salonlar çok misafir ağırladı. Çok devlet başkanları hükümet başkanları gördü. Ama emin olunuz ki en büyük mutluluk veren en şerefli misafirlerimiz sizler oldunuz. Yine o salonlarsa devlet başkanları hükümet başkanları büyük bir onurla ağırlanacak. Ama sizlerin ziyareti hiç unutulmayacak.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu ardından her bir çocukla tokalaştı ve onların getirdikleri hediyeleri kabul etti. Çocuklarla kısa kısa sohbetler yapan Davutoğlu, çocukların her birine birer fotoğraf makinesi hediye edeceklerini ve güzel fotoğraflar çekmelerini temenni ettiklerini söyledi.

Davutoğlu ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.