İpek Koza Grubu’na kayyum atanması kararının ardından hukuksuz bir şekilde Bugün TV ve Kanaltürk yayınlarının durdurulmak istediği sıralarda Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençlere 'adaletli olmalarını' tavsiye etti. Ankara’da gençlere konuşan Davutoğlu, “Eğer bir hukuksuzluk bir adaletsizlik bir yanlışlık varsa acaba bunun sonucu ne olur biraz bekleyeyim güç nereye kayar diye düşünmeyin, ayağa kalkın biz buradayız bizim olduğumuz yerde adaletsizlik karşısında susulmaz deyin. Ayağa kalkın. Biz varsak son nefesimize son neferimize kadar adaletsizlikle mücadele bütün dünyada egemen olacaktır. Son nefesine kadar adaleti savunmayanlar genç olamaz. Evet, son neferine kadar adaleti savunmak için fedakarlık etmeye hazır olmayan bir siyasi hareket de geleceğe hiçbir şey söyleyemez.” diye konuştu.

Ankara’da Kocatepe Kültür Merkezi’nde “Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor” adlı programda gençlere hitap eden Davutoğlu, konuşmasının başında güç zehirlenmesi, adalet ve statükodan bahsetti.

Davutoğlu, “Bilimde de siyasette de omurganız sağlam olsun, hiçbir dogma, baskı ya da zulüm omurganızı eğip bükmesin. Genç insan zamana uymayanı, tedavülden çıkmış olanı, statükoyu peşinen reddeder. Statükoların peşinde olmayın, statükoların arkasına saklanan güç zehirlenmesini hiçbir zaman hayatınızda egemen kılmayın. Güç, ahlakla bezendiği zaman derinlik kazanır. Ahlaktan soyutlanmış bir güç, ahlaktan soyutlanmış güce dayalı bir statükodan daha çirkini, daha yozlaştırıcısı yoktur. Statükoyu gördüğünüzde, o statükoyu savunanlara karşı vereceğiniz mücadelede devrimci bir ruhla, değiştirici bir özle ama sadece ve sadece ahlaki bir özle hareket ediniz.” dedi.

Genç insanın hukuksuzluğun, adaletsizliğin tam karşısında yer aldığını söyleyen Davutoğlu, “Eğer bir hukuksuzluk, bir adaletsizlik, bir yanlışlık varsa acaba bunun sonucu ne olur, biraz bekleyeyim, güç nereye kayar diye düşünmeyin, ayağa kalkın, biz buradayız bizim olduğumuz yerde adaletsizlik karşısında susulmaz deyin. Ayağa kalkın. Biz varsak son nefesimize son neferimize kadar adaletsizlikle mücadele bütün dünyada egemen olacaktır. Son nefesine kadar adaleti savunmayanlar genç olamaz. Evet, son neferine kadar adaleti savunmak için fedakarlık etmeye hazır olmayan bir siyasi hareket de geleceğe hiçbir şey söyleyemez.” diye kaydetti.